Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 09:50

Η Στεφανία Μπρέγιαννη στο Παρίσι

Ατομική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί “Les Temps Donnes” του Παρισιού εγκαινιάζει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου η ταλαντούχα Καλαματιανή εικαστικός Στεφανία Μπρέγιαννη (Stefania Bregianni) η οποία ζει μόνιμα και εργάζεται πλέον στη γαλλική πρωτεύουσα...

Επίκεντρο της ζωγραφικής της ο άνθρωπος και η σκληρή καθημερινότητά του. Με δυνατές εικόνες, έντονα χρώματα και με το δικό της ιδιαίτερο ύφος, η Στεφανία Μπρέγιαννη μιλά για την ανοσία του ανθρώπου απέναντι στη βία. Η ίδια σημειώνει στην Kalamata Journal για τη δουλειά της:

“Θεωρώ ότι αυτό που κάνω έχει σχέση με τη ζωή μου, αλλά μια ζωή που έχει σχέση και με τους άλλους. Με ενδιαφέρει να ερμηνεύω τους ανθρώπους μέσω των συναναστροφών και των βιωμάτων που τους καθορίζουν και συντελούν βίαιες αλλαγές μέσα τους. Αυτή η διαδικασία μου δίνει, μέσω της ζωγραφικής, απρόσμενες εικόνες της καθημερινότητας, καμιά φορά εφιαλτικές και ανερμήνευτες. Μιας καθημερινότητας που από μόνη της εμπεριέχει τόση βία που στο τέλος ανοσεί και παρουσιάζεται σαν φυσιολογικότητα. Αυτό από μόνο του εμπεριέχει ένα έντονο κωμικο‑θεατρικό στοιχείο το οποίο θέλω να αποδώσω. Ο άνθρωπος συμβιβάζεται και εντάσσεται σε έναν κόσμο σκληρότητας γιατί ανέκαθεν τον θεωρεί δεδομένο από τη στιγμή που ποτέ δεν έχει βιώσει το αντίστροφο. Συνεπώς πρέπει να επανακρίνουμε τις αξίες μας και να βρούμε το μέτρο που αγνοήσαμε η χάσαμε. Η απλώς να γελάσουμε”.
Η έκθεση στη γκαλερί “Les Temps Donnes” θα διαρκέσει μέχρι την 1η Δεκέμβρη και τα εγκαίνια είναι αυτή την Πέμπτη (3/11) στις 6.30 το απόγευμα.

Σύντομο βιογραφικό 
Η Στεφανία Μπρέγιαννη γεννήθηκε στη Καλαμάτα και σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με καθηγητή τον Γ. Γκολφίνο απ’ όπου και αποφοίτησε με άριστα. Τον τελευταίο χρόνο ζει και εργάζεται στο Παρίσι. 
Το 2016 πραγματοποίησε πρώτη ατομική έκθεση στο “J’ adore ce que vous faites. Le studio” στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε ομαδικές εκθέσεις:
Β.Α.La. (Θεσσαλονίκη 2007),  5o Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με κεντρικό θέμα "WO[+]MAN (2007),  Bonicos Gallery (Αθήνα 2008),  “Carte Blanche VII” cooperactiva (Αθήνα 2009),  Διαβαλκανική περιοδείας της “MED I KRV” Booze (Αθήνα 2009),  gallery Arteshop (2011),  ArtAZ (Αθήνα 2012-2013),  inArt s.a Gallery (Κέα Κυκλάδες 2013),  Petit Paris d' Athènes - Το μικρό Παρίσι των Αθηνών (Αθήνα 2015),  Portes ouvertes des ateliers d'artistes de Belleville (Παρίσι 2016). 

Από το 2015 ανήκει στoν καλλιτεχνικό σύνδεσμο “L’ association des Ateliers d’ Artistes de Belleville (Les AAB)” στο Παρίσι.

Μ.Ν.

* Ακολουθούν φωτογραφίες με έργα της ζωγράφου