Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 09:51

Βραδιά φλαμένκο στο Δημοτικό Ωδείο

Τον εξαίρετο μουσικό Σωκράτη Μαστροδήμο με τη flamenco κιθάρα του φιλοξενούν οι “Μουσικές του Κόσμου” το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας...

Το Καλλιτεχνικό Καφενείο επιστρέφει και ο Σωκράτης Μαστροδήμος ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια βραδιά με ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά είδη της Μεσογείου.
Η εκδήλωση ξεκινά στις 8.00 το βράδυ και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του γιατρού Άγγελου Γιαλαμά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό
Ο Σωκράτης Μαστροδήμος ανήκει στη νέα γενιά φλαμένκο κιθαριστών, ενός φλαμένκο χωρίς σύνορα. Η βάση του είναι η Σεβίλλη (Ανδαλουσία). Συνθέτει, διδάσκει και δίνει παραστάσεις τόσο σαν σολίστας όσο και συνοδεύοντας τραγουδιστές και χορευτές φλαμένκο.
Το 2006 ταξιδεύει στη Σεβίλλη και αλλάζει η ζωή του. Ζει και αναπνέει το φλαμένκο στη γη που γεννήθηκε.
Τον Ιούλιο του 2011 παίρνει μέρος στο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας στην Κόρδοβα (Ανδαλουσία) και γνωρίζει προσωπικά τον μεγάλο δάσκαλο της φλαμένκο κιθάρας Manolo Sanlucar. Ο ίδιος τον προσκαλεί στο σπίτι του και του προσφέρει μαθήματα δείχνοντάς του τα μυστικά της κιθάρας και του φλαμένκο. Μέχρι και σήμερα ο Σωκράτης είναι ένας από τους μαθητευόμενους του Manolo Sanlucar.

“…La musica de Socrates tiene una profundidad y un caracter que le hacen parecer nativo del mundo flamenco o mas bien parece que "nosotros" copiamos a el…”

Manolo Sanlucar

“…Η μουσική του Σωκράτη έχει ένα βάθος κι ένα χαρακτήρα που τον κάνουν να μοιάζει γεννημένος στον κόσμο του φλαμένκο ή ακόμα καλύτερα μοιάζει σαν “εμείς” να τον αντιγράφουμε…”

Manolo Sanlucar