Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 23:01

Η Βικτόρια Χίσλοπ στην Καλαμάτα

Το νέο της βιβλίο με τίτλο "Οι καρτ ποστάλ" (Cartes postales from Greece) θα παρουσιάσει στην Καλαμάτα η Βικτόρια Χίσλοπ, συγγραφέας του διάσημου "Νησιού" και άλλων best sellers, προσκεκλημένη του βιβλιοπωλείου "Βιβλιόπολις - Δήμητρα Δημοπούλου". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο. Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο της (εκδόσεις Διόπτρα) και θα απαντήσει σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Γιούλας Σαρδέλη...

Δυο λόγια για το βιβλίο:

"Κάθε βδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή.
Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει.
Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της.
Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο.
Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο".