Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 10:55

Παραμύθια της Παρασκευής

Αρχιτέκτονες και σκηνοθέτες θα γίνουν οι μικροί φίλοι του βιβλίου, σήμερα το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», Αριστομένους και Νικηταρά 3Α. Στη Συντροφιά των Παραμυθιών της Παρασκευής, θα διαβάσουν για έναν μικρό αρχιτέκτονα και τη στρουθοκάμηλο Ρωξάνη, αλλά και για τη Σάρλοτ, που είναι σκηνοθέτις! Στη συνέχεια, θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, σχετικές με τα θέματα των βιβλίων. Θα χτίσουν πολιτείες πάνω σε χαρτί, θα φτιάξουν το δικό τους θέατρο σκιών, θα γίνουν σκηνοθέτες και ηθοποιοί..


Ο μικρός αρχιτέκτονας και η στρουθοκάμηλος Ρωξάνη 

Ο μικρός Άκης θέλει οπωσδήποτε να γίνει μάγειρας και σεφ, όταν μεγαλώσει. Τρελαίνεται να μαγειρεύει. Για αρχιτέκτονας ούτε λέξη να ακούσει, παρόλο που ο μπαμπάς του, ο παππούς και ο προπάππος του ήταν πολύ διάσημοι αρχιτέκτονες. Ώσπου μια μέρα ξαφνικά μπαίνουν στη ζωή του η Ρωξάνη –μια τσαχπίνα στρουθοκάμηλος από την Αφρική– και μια παλιά ξεχασμένη κούτα, γεμάτη με ξυλάκια για να φτιάχνεις σπιτάκια. Και τότε όλα θα αλλάξουν.
Μια μεγάλη φιλία γεννιέται ανάμεσα στον μικρό Άκη και στη στρουθοκάμηλο Ρωξάνη, που στην πατρίδα της τη φώναζαν Ουσούρο-κρομπάιλα-λαλά. Ξεφάντωμα! Και ένα σωρό φανταστικές περιπέτειες.
Και τελικά;... Θα γίνει ο Άκης μάγειρας και σεφ ή μήπως αρχιτέκτονας;

Κείμενο: Χρήστος Μπουλώτης
Εικονογράφηση: Βασίλης Παπατσαρούχας
Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα
Ώρα: 6.00 μ.μ.

Για παιδιά από 4 (ή και 3, είναι στη δική σας κρίση) έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Η μικρή Σάρλοτ σκηνοθέτης

Η Σάρλοτ είναι σκηνοθέτις. Ζει στη Νέα Υόρκη μαζί με τους αγαπημένους της γονείς και το γάτο της, τον Μουντζούρη. Μέσα από τον κινηματογραφικό της φακό βλέπει τον κόσμο με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό. Μερικές φορές η Σάρλοτ χάνει το θάρρος της. Όταν όμως συναντά στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης τη Σκάρλετ, αρχίζουν τα πράγματα να αλλάζουν. Και μάλιστα, γρήγορα!

Κείμενο και εικονογράφηση: Φρανκ Βίβα
Απόδοση στα ελληνικά: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα
Ώρα: 7.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βυσσινόκηπος Μια ταινία για την ημέρα των ΑμεΑ »