Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 09:26

O Ξυλαράκης και o Καρυοθραύστης

Χριστούγεννα από ζάχαρη και παραμυθοϊστορίες γεμάτες απορίες: Γίνεται κάποιος να μισεί τα Χριστούγεννα; Στο πνεύμα των ημερών, οι ιστορίες που θα ακούσουν και σήμερα τα παιδιά στη Συντροφιά των Παραμυθιών της Παρασκευής, στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις». Αμέσως μετά, θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες…


Ο Ξυλαράκης

Ο Ξυλαράκης ζει σ’ ένα δέντρο από πολύ παλιά έχοντας για παρέα τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους. Μια μέρα, ένας σκύλος, παίζοντας με τον Ξυλαράκη, θα τον απομακρύνει από το σπίτι του, και η μεγάλη περιπέτειά του θα ξεκινήσει! Κι όσο το ένα επεισόδιο διαδέχεται το άλλο η απόσταση από το σπίτι του μεγαλώνει... μέχρι που θα καταλήξει ακόμη και σ’ ένα τζάκι, έτοιμος να αρπάξει φωτιά! Χαμένος και μόνος ο Ξυλαράκης θέλει μόνο να βρει την οικογένειά του και να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Θα καταφέρει να βρει το δρόμο της επιστροφής;
Μια μεγάλη περιπέτεια που αντικατοπτρίζει με τον πιο τρυφερό τρόπο τη σημασία της οικογένειας αλλά και την ανάγκη όλων μας να περνάμε μαζί με τα αγαπημένα πρόσωπα τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Κείμενο: Julia Donaldson
Εικονογράφηση: Axel Scheffler
Απόδοση στα Eλληνικά: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις Ίκαρος

Ώρα: 6.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 (ή και 3, είναι στη δική σας κρίση) έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Ο καρυοθραύστης

Το κλασικό και αγαπημένο παραμύθι παρουσιάζεται για πρώτη φορά βασισμένο στην παραγωγή του George Balanchine για το New York City Ballet.
Παραμονή Χριστουγέννων και η Μαίρη, κάτω από το φως του φεγγαριού και την απαλή λάμψη του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αφήνεται σε ύπνο βαθύ, αγκαλιά με τον αγαπημένο της Καρυοθραύστη. Το μαγικό όνειρο που θα δει, θα γίνει αφορμή για να ανακαλύψει την πραγματική ευτυχία στον μακρινό κόσμο της Γης των Ζαχαρωτών!
Η ιστορία αυτού του πανέμορφου βιβλίου, που έχει μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο, ακολουθεί τη χορογραφία του διάσημου μπαλέτου και η εικονογράφησή της είναι εμπνευσμένη από τα πραγματικά σκηνικά της παραγωγής, η οποία θεωρείται ως η καλύτερη στον κόσμο.
Κείμενο: New York City Ballet
Εικονογράφηση: Valeria Docampo
Απόδοση στα Ελληνικά: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εκδόσεις Ίκαρος

Ώρα: 7.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω

Βιβλιόπολις, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, Καλαμάτα