Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 08:33

Αγάπα με αν τολμάς

Παραμονές Χριστουγέννων και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας επιλέγει μια παραμυθένια, ρομαντική αλλά και σκληρή ταυτόχρονα ερωτική ιστορία. Στο πλαίσιο του αφιερώματός της στα «Παιχνίδια» θα προβάλει την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη το γαλλικό «Αγάπα με αν τολμάς» του Γιαν Σαμιέλ, με τους Γκιγιόμ Κανέ και Μαριόν Κοτιγιάρ...

«Ένα καρουζέλ γίνεται η αφορμή για να αρχίσει ένα παιχνίδι τόλμης και θάρρους για τους δυο αχώριστους μικρούς φίλους Ζιλιάν και Σοφί. Ένα παιχνίδι που θα γίνει συνήθεια, που θα κρατήσει χρόνια και που αντανακλά όλη την παράδοξη και ανταγωνιστική φύση του έρωτα.

Ο Yann Samuell με εφαλτήριο τις προσωπικότητες των δύο ηρώων πλάθει ένα παραμύθι ενηλίκων, ένα παραμύθι για τα πάθη του έρωτα. Οδηγός σε ένα ξέφρενο ταξίδι, με πινελιές Amelie, και ρυθμό Trainspotting (ταινίες - σημείο αναφοράς του Samuell όπως ο ίδιος τονίζει), βάζει συνοδοιπόρο το θεατή στην πορεία του Ζιλιάν και της Σοφί. Κι ενώ κυριαρχεί ένας καταιγισμός χρωμάτων, γραφικών, κινουμένου σχεδίου, συμβολισμών, φιλοσοφικών αναζητήσεων, λογοτεχνικών αναφορών και έντονης κίνησης της κάμερας, ενώνονται τόσο αρμονικά μεταξύ τους, που το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και ξετυλίγεται μια ιστορία τόσο παραμυθένια όσο και ρεαλιστική.

Η μουσική του Philippe Rombi ντύνει την ταινία ομοιόμορφα αφήνοντας μια γλυκόπικρη αίσθηση, ενώ το La Vie En Rose της Edith Piaf ακούγεται σε τέσσερις διαφορετικές εκτελέσεις από τους Zazie, Trio Esperanza, Louis Armstrong και Donna Summer».

Αγάπα με αν τολμάς - Jeux d'enfants [2003]
Σκηνοθεσία: Yann Samuell
Παίζουν: Marion Cotillard, Guillaume Canet
Διάρκεια: 101 λεπτά
Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
Ώρα προβολής: 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών

Ακολουθεί τρέιλερ

Πολυμέσα