Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 09:55

Λαϊκά παραμύθια στο Καλλιτεχνικό Στέκι

Λαϊκά παραμύθια στο Καλλιτεχνικό Στέκι

Το Εργαστήριο Αφήγησης Παραμυθιού «Τα άσπρα χαλικάκια εκείνου του μικρούλη, του κοντορεβιθούλη...», που λειτουργεί για πρώτη χρονιά φέτος στο Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδής στα λαϊκά παραμύθια με ήρωες ανολοκλήρωτα παιδιά. Με αυτή την αφορμή, η εμψυχώτρια του εργαστηρίου Χριστίνα Δίμιζα και οι σπουδαστές, μας προσκαλούν σε μια ανοιχτή βραδιά αφήγησης τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 7.30, στο Καλλιτεχνικό Στέκι, Μπενάκη 5, στο Ιστορικό Κέντρο...

Οι σπουδαστές του εργαστηρίου θα μας ταξιδέψουν με παραμύθια της προφορικής παράδοσης, όπως το «Δαφνοκούκουτσο», το «Γιδοκόριτσο», η «Πατροκιτρολεμονιά», το «Φίδι», ο «Μακρυνούρης», ο «Μισοκοκοράκος», ο «Λάμπρος» και «Η Μάνα των Παραμυθιών».

Το εργαστήρι θα συνεχίσει το ταξίδι του με έναν δεύτερο κύκλο, που θα ξεκινήσει τον Γενάρη και θα διαρκέσει έως τον Μάιο. Ο κύκλος αυτός θα συναντήσει παραμύθια που μιλούν για τη μοίρα και τις Μοίρες, το μοιραίο και το πεπρωμένο και θα έχει τον γενικό τίτλο «Της μοίρας το γραφτό και πώς γυρίζει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγάπα με αν τολμάς La Cocinera στην Καλαμάτα »