Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 13:25

Ο Ισίδωρος Ζουργός "…στο κύμα"

Τον αξιόλογο συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό και το έργο του, παρουσιάζουν στην Καλαμάτα ο Πολιτιστικός Αντίλογος, το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και οι εκδόσεις Πατάκη, με την έναρξη της νέας χρονιάς!..


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ - μεζεδοπωλείο «…στο κύμα», στην παραλία της πόλης (Ναυαρίνου 167), τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα. Για τον Ισίδωρο Ζουργό και τα βιβλία του θα μιλήσουν ο Γιάννης Γονατίδης, υπ. διδάκτορας Ιστορίας, η φιλόλογος Γεωργία Κατσίρη, και ο εικαστικός Σπύρος Φέγγος. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό του συγγραφέα
Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά δημοσιεύοντας ποίηση και πεζογραφία, καθώς και βιβλιογραφικά κριτικά σημειώματα. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα διδασκαλίας της Λογοτεχνίας στο Δημοτικό Σχολείο και Ιστορίας της Εκπαίδευσης.
Το 1996 συμμετείχε στη συλλογική έκδοση κειμένων για την Εκπαίδευση, με τον τίτλο «Αναπνέοντας κιμωλία - γραφές εκπαιδευτικών» (εκδόσεις Σαββάλας). Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: «Φράουστ» (Λιβάνης 1995/Πατάκης 2010), «Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού» (Πατάκης 2000/2007), «Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού» (Πατάκης 2002/2010), «Στη σκιά της πεταλούδας» (Πατάκης 2005), «Η αηδονόπιτα» (Πατάκης 2008), «Ανεμώλια» (Πατάκης 2011 - Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ).  Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιορτινά παραμύθια “Μάγια Μελάγια” στο ΔΗΠΕΘΕΚ »