Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 08:51

Les Memoires της Λαίδης Ίνιτ Στουγκένιεφ Χίλκρεστ

Ο θεατρικός μονόλογος «Les Memoires της Λαίδης Ίνιτ Στουγκένιεφ Χίλκρεστ» παρουσιάζεται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας...

«Πρόκειται για έναν εντελώς καυστικό και προσωπικό μαύρο κωμικό μονόλογο (ή και όχι τόσο κωμικό όσο πιστεύουμε τελικά) με την λαίδη Ίνιτ, μια ρωσικής καταγωγής αριστοκράτισσα και πρώην γκραν αρτίστα της όπερας και του θεάματος που ξεπέφτει και καταλήγει να παραμιλά στο “στοιχειωμένο” πορτραίτο της νεκρής και πρώην συζύγου του άντρα της.

Χάπια, μουσική, τραγούδι, χορός, (ανα)παραστάσεις, αλλαγές κοστουμιών, αλκοόλ & τσιγάρα, σεξ, μια κηδεία και τα φώτα που τρεμοσβήνουν... μια γυναίκα στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού που θυμάται και κάνει απολογισμό στη ζωή της.

“Είσαι η ζωντανή διακωμώδηση των ιδανικών σου. Ειδάλλως, τα ιδανικά σου είναι πολύ χαμηλά. / Η κατάπτωση (bathos, το αντίθετο του pathos [κορύφωση]) είναι ό,τι προτίθεται να είναι λυπηρό, αλλά λόγω υπερβολικής έκφρασης γίνεται κωμικό. Η κορύφωση (pathos) είναι ό,τι προτίθεται να είναι κωμικό, αλλά λόγω υπερβολικής έκφρασης γίνεται λυπηρό. Μερικά πράγματα μπορεί να μοιάζουν αντίθετα, είναι όμως διαφορετικές εντάσεις του ίδιου πράγματος”. 
Τσαρλς Λάντλαμ,
Μανιφέστο του Γελοίου Θεάτρου, αρ. 1 και 5

*Αυτός ο μονόλογος παρουσιάστηκε σε μια σειρά sold out παραστάσεων σε Αθήνα, Κέρκυρα, Λονδίνο και Βρυξέλλες κι έλαβε τις καλύτερες δυνατές κριτικές» σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου για την παράσταση.
Μετά την παρουσίαση στην Καλαμάτα, η παράσταση θα συνεχίσει στο Λονδίνο και στη συνέχεια στις Κάννες και στο Παρίσι. Τα έσοδα της παράστασης στην Καλαμάτα θα διατεθούν στον Σύλλογο Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου της πόλης, για την πραγματοποίηση μελλοντικών εκδηλώσεων σχετικά με το πρόγραμμα του Έτους “Μαρία Κάλλας / 2017”.

Ο μονόλογος αυτός είναι η συνέχεια της παράστασης του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» με τίτλο «Εντελώς Παρανοϊκά» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο συνεργασιών και πολιτιστικών δράσεων του Συλλόγου, για τη στήριξη και ανάδειξη του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας.

Συντελεστές:

Lady Ίνιτ Χίλκρεστ Στρουγκένιεφ: Ηλιόπουλος Γιώργος

Κοστούμια: Αγγελική Σάμπαλη

Βίντεο Art: Ανδρέας Καρασπήλιος