Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 09:20

Η Εύα Ατματζίδου στο Δημοτικό Ωδείο

Σύγχρονες τεχνικές σύνθεσης και ενορχήστρωσης με ηλεκτροακουστική κιθάρα θα παρουσιάσει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας η Εύα Ατματζίδου...


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ και είναι ενταγμένη στη σειρά «Μουσικές του Κόσμου». Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Βιογραφικό
Η Εύα Ατματζίδου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Σπούδασε Κλασσική Κιθάρα στο Πρότυπο Ωδείο Τούμπας Κ. Ματσίγκου στη Θεσσαλονίκη με καθηγήτρια την Λ. Σαμούρκα και Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητή τον Κ. Τσούγκρα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους R. Dyens, R. Aussel κ.ά., καθώς και σεμινάρια Παλιάς Μουσικής, Ιστορίας της Τέχνης και gypsy jazz κιθάρας. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα Μοντέρνας Αρμονίας, τραγουδιού και αυτοσχεδιασμού. Παράλληλα με τις σπουδές της ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια και να ασχολείται με την ακουστική κιθάρα, τις ενορχηστρώσεις, το μπουζούκι και το μαντολίνο, συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα ελληνικής μουσικής. To 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος, το «Μάταιο Ροζ», ο οποίος περιλαμβάνει 11 τραγούδια, σε στίχους, μουσική και ενορχήστρωση της ίδιας. Ως τραγουδοποιός και μουσικός έχει συνεργαστεί επί σκηνής με αρκετούς καλλιτέχνες (Ο. Περίδης, Λ. Καλημέρη κ.ά.) και έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε δίσκους καλλιτεχνών, όπως ο Μ. Λιδάκης, η Χ. Αλεξίου, κ.ά. Τον Μάιο του 2016 ολοκλήρωσε τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο, με τίτλο «TRENOVA». Ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει 8 συνθέσεις της για σόλο ακουστική και 12χορδη κιθάρα. Συνδυάζει ταυτόχρονα την τεχνική της πένας με τα δάχτυλα και τον αμιγώς ακουστικό ήχο με μια ποικιλία ηχοχρωμάτων, χρησιμοποιώντας ενίοτε -μεταξύ άλλων- και κάποια εφέ. Κυκλοφόρησε διεθνώς από την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Candyrat Records. 
Είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερη εκπαίδευση πάνω στο θέμα των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της Συμβουλευτικής Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών.