Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 11:33

Μονόλογοι από το Αιγαίο

Το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» παρουσιάζεται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, Υπαπαντής 25...

Πρόκειται για συλλογή 28 ιστοριών‐μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Τα παιδιά αυτά, τα οποία διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. Έφηβοι οι οποίοι δεν μιλούν μόνο για τις δυσκολίες που έχουν βιώσει, τόσο στην πατρίδα όσο και στο ταξίδι τους, αλλά και για όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι όσα ονειρεύονται!
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει με τη μορφή θεατρικού αναλογίου. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Απόστολος Μεσσανάκης, Καλλιρρόη Βελέντζα. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αντώνης Κουφουδάκης, Νίκος Παλαιολόγος.
Το υλικό του βιβλίου, που θα διανεμηθεί δωρεάν, είναι αποτέλεσμα κύκλου βιωματικών εργαστηρίων, που έγιναν σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της PRAKSIS στην Αθήνα και στην Πάτρα, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2016, στο πλαίσιο της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο». Η Δράση αυτή είναι μέρος του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, με τη χρήση βιωματικών δραστηριοτήτων, τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA - Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Την εκδήλωση στην Καλαμάτα υποστηρίζουν τα Γραφεία Σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Είσοδος ελεύθερη