Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 10:16

Ο λύκος Ζαχαρίας και η Νιλουφέρ

Ο παιδικός φόβος αλλά και η αποδοχή του διαφορετικού είναι τα θέματα των ιστοριών που θα διαβάσει σήμερα η Συντροφιά των Παραμυθιών της Παρασκευής στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, στην Καλαμάτα…

Ο λύκος Ζαχαρίας φοβάται τη σκιά του
Ο μικρός λύκος Ζαχαρίας όλα τα φοβόταν… ακόμα και τη σκιά του!
Μια μέρα οι γονείς του τον ενθάρρυναν να φύγει από το σπίτι, και έτσι ξεκίνησε για το άγνωστο. Θα φτάσει άραγε στο τέλος αυτού του δρόμου που είναι γεμάτος παγίδες; Θα βρει φίλους που να τον δέχονται όπως είναι; Τα βάσανα του καημένου του Λύκου δεν έχουν τελειώσει ακόμα!
Κείμενο: Lallemand Orianne

Εικονογράφηση: Thuillier Eleonore
Μετάφραση: Χρύσα Φραγκιαδάκη
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Ώρα: 6.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 (ή και 3, είναι στη δική σας κρίση) έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Με λένε Νιλουφέρ

Η Νιλουφέρ έχει ένα όνομα παράξενο και μοναδικό, που δεν το 'χει κανένας άλλος στην τάξη κι έτσι δεν μπορεί να ζευγαρώσει με κάποιο συμμαθητή της στο παιχνιδομάθημα της κυρίας Λίνας. Η κυρία Λίνα όμως, η δασκάλα της, θα της αποκαλύψει για το όνομά της ένα ωραίο μυστικό και θα της μιλήσει για το μεγάλο χρυσαφένιο βιβλίο που "κάποτε" θα κάνει όλους τους ανθρώπους της Γης να ζουν σαν μια αγαπημένη οικογένεια.
Τα παιδιά ενός σχολείου στη Θράκη ανακαλύπτουν πώς τα ονόματά τους μπορούν να τους φέρουν πιο κοντά: Αγγελική = Μελέκ και Σεντάτ = Σοφία! Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη σε αυτό το βιβλίο θίγει το θέμα της αποδοχής του διαφορετικού μέσα από τη γνωριμία και την επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και συνήθειες.
Κείμενο: Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Εικονογράφηση: Ραφαέλλα Τσάτσι
Εκδόσεις Πατάκη
Ώρα: 7.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω