Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 09:48

Διάλεξη της Isabelle Gassino στο Πανεπιστήμιο

«Αλήθεια, Ψέματα και Φαντασία στην Εποχή της Δεύτερης Σοφιστικής» έχει τίτλο η διάλεξη που θα δώσει σήμερα, Παρασκευή 24/2, στην πανεπιστημιακή σχολή της Καλαμάτας, η Isabelle Gassino, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ρουέν...

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία» του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ.

Χώρος: Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης», κτήρια παλιού στρατοπέδου, Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας

Βιογραφικό

Η Isabelle Gassino γεννήθηκε στο Παρίσι το 1969. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στην Ecole Normale Superieure. Το 2000 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στη Σορβόννη με θέμα τη θεατρικότητα των έργων του σατιρικού συγγραφέα Λουκιανού. Το 2008 έλαβε πτυχίο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ. Από το 2014 κατέχει την έδρα της Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Ρουέν. Οι δημοσιεύσεις της αφορούν κυρίως στη Λογοτεχνία της Αυτοκρατορικής Εποχής των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων. Ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα Νέα Ελληνικά.