Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 17:00

“Όλα για την Εύα” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Μια ντίβα του Broadway περιβάλλεται από τη δική της αυλή και δεν γνωρίζει πόσο εύθραυστος είναι ο κόσμος της, μέχρι τη στιγμή που εισβάλει δυναμικά σε κάθε πτυχή της ζωής της μια ανταγωνίστρια με τη μάσκα της θαυμάστριας και βάζει μπρος το υποχθόνιο σχέδιό της. Πρόκειται για την ταινία «Όλα για την Εύα» που ανοίγει την Πέμπτη 2 Μαρτίου το αφιέρωμα της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας στη γυναίκα...

«Το “All About Eve” είναι ένα ψυχολογικό δράμα με έντονα στοιχεία μαύρης κωμωδίας και αποτελεί το ευφυές ψυχογράφημα δύο γυναικών που καταλήγουν αντίπαλες drama queens στη θεατρική σκηνή των φιλοδοξιών τους. Παράλληλα είναι μια διατριβή πάνω στις ανθρώπινες νευρώσεις και στις σκοτεινές προθέσεις που διέπουν τις σχέσεις των ανθρώπων.

Ο Mankiewicz βασίστηκε στο διήγημα “The Wisdom of Eve” της Mary Orr και έγραψε ένα υποδειγματικό σενάριο με ανεπανάληπτους χαρακτήρες και εκπληκτικούς διαλόγους. Με τη λιτή δε σκηνοθεσία του, εστιάζει στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών με τρόπο που παρασύρει στο συναίσθημα της κάθε στιγμής και καθηλώνει!

Προτάθηκε για 14 βραβεία Όσκαρ (ρεκόρ υποψηφιοτήτων), αποσπώντας τελικά 6, μεταξύ των οποίων, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και β’ ανδρικού ρόλου. Το 1997 χαρακτηρίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ως η 16η καλύτερη ταινία όλων των εποχών».

Όλα για την Εύα - All About Eve [1950]
Σκηνοθεσία: Joseph L. Mankiewicz
Παίζουν: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders
Διάρκεια: 138 λεπτά
Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18