Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 10:04

“Η τρελή χαρά” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Με την «Τρελή χαρά» του Πάολο Βίρτζι ολοκληρώνεται αυτή την Πέμπτη το αφιέρωμα στη γυναίκα, της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, για τον μήνα Μάρτιο…

«Η ταινία περιστρέφεται γύρω απο δύο γυναίκες, τη Ντονατέλα και τη Βεατρίκη, οι οποίες είναι τρόφιμοι της ίδιας ψυχιατρικής κλινικής. Αν και προέρχονται από τελείως διαφορετικούς κόσμους, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να δραπετεύσουν από την κλινική, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν ένα απίστευτο ταξίδι στην ιταλική εξοχή.

Ο Πάολο Βίρτζι είναι γνωστός στο κοινό για το ιδιαίτερο στυλ του, ειδικά για τον τρόπο απεικόνισης των γυναικείων χαρακτήρων του. Μέσα στα πλαίσια της κωμωδίας καταφέρνει να τονίσει όχι μόνο τη γυναικεία δύναμη, αλλά και τον αντίκτυπο που έχουν οι ψυχικές διαταραχές στη ψυχοσύνθεση και την καθημερινότητα των χαρακτήρων, καθώς και την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους οι ατέλειές μας.

Η ταινία ήταν υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, Καλύτερου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σικάγο και έχει κερδίσει βραβεία κοινού σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ευρώπη».

Η Τρελή Χαρά -  La  Pazza Gioia [2016]
Σκηνοθεσία: Paolo  Virzì
Παίζουν: Valeria  Bruni  Tedeschi,  Micaela  Ramazzotti
Διάρκεια: 118 λεπτά
Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
Ώρα προβολής: 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών
 

Ακολουθεί τρέιλερ

Πολυμέσα