Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 12:29

Με πλήκτρα και με δέρματα

Πρωτότυπα έργα γραμμένα για κρουστά του 20ου αιώνα θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου, το Σύνολο Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας...

Θα ακουστούν συνθέσεις των W. Kraft, J. Kage, N. Rosaouro, S. Reich, N. Lobos και E. Sejourne. Πρόκειται για «ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με έργα για μια πληθώρα κρουστών οργάνων, από μαρίμπες και βιμπράφωνα μέχρι τύμπανα, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα αλλά και... αναπτήρες, παλαμάκια, περιοδικά και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας».

Συμμετέχουν οι μαθητές και τελειόφοιτοι της Τάξης Κρουστών Αποστολοπούλου Ηρώ, Καλφακάκος Αλέξανδρος, Καστόρας Ιάσονας, Μανωλακάκης Κωνσταντίνος, Ματσατσίνη-Υφαντή Χριστίνα, Ντίνου Παναγιώτα, Τσαούσης Γιώργος και οι καθηγητές της Τάξης Κρουστών και εμπνευστές της συναυλίας, Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου και Θοδωρής Βαζάκας.
Ώρα: 9.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, η «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων των Σχολών της «Φάρις» και με χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.