Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 13:22

6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Ο Κώστας Τοσίδης, βοηθός του καθηγητή Eliot Fisk στο Mozarteum University (Salzburg)

Ο Κώστας Τοσίδης, βοηθός του καθηγητή Eliot Fisk στο Mozarteum University (Salzburg)

Συναυλίες, διαγωνισμούς, αλλά και ενδιαφέροντα σεμινάρια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης», που ξεκινά την Κυριακή 9 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 11 Απριλίου στην Καλαμάτα… 

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου, το Δημοτικό Ωδείο και το Σύλλογο Γονέων των Μαθητών των σχολών της «Φάρις». Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Αντώνης Κουφουδάκης, ενώ πρόεδρος της Επιτροπής είναι και φέτος ο διαπρεπής κιθαρίστας Κώστας Κοτσιώλης. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αποτελούν οι διακεκριμένοι κιθαριστές Κώστας Τοσίδης (βοηθός του καθηγητή Eliot Fisk στο Mozarteum University, Salzburg), Βιβή Γύπαρη (καθηγήτρια σε μουσικά σχολεία στο κρατίδιο της Βόρειας Αυστρίας -LMS Oberösterreich) και Σωκράτης Μαστροδήμος (συνθέτης - σολίστ Φλαμένκο Κιθάρας στη Σεβίλλη).

O διαγωνισμός και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 95).

Πρόγραμμα

Συναυλίες
- Κυριακή 9 Απριλίου, ώρα 21:00: Διπλή συναυλία από τη Βιβή Γύπαρη (σόλο κιθάρα) και τους Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο) και Αντώνη Κουφουδάκη (κιθάρα)
- Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 21:00: Διπλή συναυλία από τον Κώστα Τοσίδη (σόλο κιθάρα) και τους Σωκράτη Μαστροδήμο (φλαμένκο κιθάρα) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (καχόν)
Και στις δύο συναυλίες η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ. Εξαιρούν
ται οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Διαγωνισμοί
(Α) Παιδική Κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2004). Κυριακή 9 Απριλίου, ώρα 13:00
(Β) Εφηβική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2001). Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 10:30
(Γ) Νεανική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1996). Την ίδια μέρα, ώρα 13:00
Ο
ι διαγωνισμοί είναι ανοιχτοίστο κοινό.

Masterclasses
(με δωρεάν συμμετοχή για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό)
- Σεμινάριο Φλαμένκο Κιθάρας με τον Σωκράτη Μαστροδήμο: Μ.Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 17:00-19:00 και Μ.Τρίτη 10:00-11:30, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
- Σεμινάριο Καχόν με τον Γιάννη Παπαγιαννούλη: Μ.Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 10:00- 14:00. Σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Μεσσηνίας και το Τμήμα Κρουστών του Γ. Κλάδη, στην αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Μεσσηνίας

Απονομή και Βραβεία
Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού και τα ρεσιτάλ των διακριθέντων μαθητών θα πραγματοποιηθούν τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου στις 12:00.
Μέγας χορηγός είναι ο Βασίλης Συγλέτος
, ο οποίος προσφέρει μια κιθάρα αξίας 1.500 ευρώ στη Νεανική Κατηγορία, και το μουσικό κατάστημα και εκδοτικός οίκος PANASMUSIC (Παπαγρηγορίου-Νάκας) που προσφέρει δύο κιθάρες αξίας 250 ευρώ για την Παιδική και 400 ευρώ για την Εφηβική Κατηγορία αντίστοιχα. Στην παιδική και εφηβική κατηγορία θα δοθούν επίσης Β΄ και Γ΄ Βραβείο καθώς και έπαινοι.