Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 12:54

To σκλαβί

Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Το σκλαβί» παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, από 19 έως 23 Απριλίου. Η σκηνοθεσία είναι της Δέσποινας Δρεπανιά και του Κωνσταντίνου Μαραβέλια...

Ένα βασιλόπουλο βλέπει τη ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο, την ερωτεύεται και ξεκινάει να τη βρει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι, που είναι μακρύ και επικίνδυνο, τον συνοδεύει ο αδερφός του, νόθος γιος του βασιλιά, παιδί μιας σκλάβας. Η βασιλοπούλα όμως δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο αλλά το «σκλαβί», που ποτέ δεν θα παραδεχτεί πως την αγάπησε. Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι της Σύμης.

Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνοθεσία, αυτοσχεδιασμοί: Δέσποινα Δρεπανιά, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας
Μουσική διδασκαλία, φλάουτο, κρουστά: Κατερίνα Πετρουλάκη 
Σκηνικά: Κατερίνα Μηλιαρέση
Επιμέλεια κοστουμιών - φροντιστηρίου: Κατερίνα Μηλιαρέση, Λέττα Πετρουλάκη
Φωτισμοί: Γιάννης Τσιούπας
Επιμέλεια προγράμματος, κειμένων: Λέττα Πετρουλάκη
Αφίσα: Τζένη Ντεκελέ
Φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας

Ηχητικές - Φωτιστικές εγκαταστάσεις: Χρήστος Συκάς

Παίζουν: 
Αγγουρά Ρουμπίνη, Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Ανδριώτη Φρόσω, Βασιλάκης Λουκάς, Βασιλειάδη Γιώτα, Βασιλοπούλου Νικολέττα, Βέβε Μαρία, Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δημητρακοπούλου Σέβη, Δημητριάδης Κανέλλος, Δίσκος Γιάννης, Καλογεροπούλου Γωγώ, Καπέλλα Χριστίνα, Κινινή Ιωάννα, Κινινής Δημήτρης, Κοκκορόγιαννη Ιωάννα, Κωνσταντακόπουλος Κωνσταντίνος, Μιτακίδη Γιολάντα, Μπάκα Γωγώ, Μπαχαρακάκης Ηλίας-Ορέστης, Ξυνού Ηρώ, Παναγιωτόπουλος Χάρης, Παπαμικρούλη Κάλλια, Παχτίτης Νικόλας, Πετροπούλου Αναστασία, Σουπουρτζή Στεφανία, Σταματέλος Αντώνης, Σταυροπούλου Κωνσταντίνα, Φουντέα Στέλλα, Χρονόπουλος Γιώργος.

Εισιτήρια: 10 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ για παιδιά, ανέργους. Το ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο θα διατεθεί στην "Κιβωτό του Κόσμου".

Η παράσταση θα παίζεται από την Τετάρτη 19 έως και το Σάββατο 22 Απριλίου στις 7.30 μ.μ., ενώ το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν και πρωινές παραστάσεις στις 11.30.
Οι θέσεις είναι αριθμημένες και εισιτήρια προπωλούνται 5.00 - 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.