Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 09:51

“Λωξάντρα” με την Άννα Βαγενά

Το γνωστό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου παρουσιάζει στη σκηνή η Άννα Βαγενά, σε έναν θεατρικό μονόλογο διάρκειας δύο ωρών. Η παράσταση μεταφέρεται από την Αθήνα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ που διοργανώνουν οι «Όψεις Πολιτισμού» σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις»...

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ.

Σκηνοθεσία, θεατρική διασκευή, ερμηνεία: Άννα Βαγενά
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Διάρκεια: 150 λεπτά
Εισιτήρια: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό-ανέργων, δωρεάν για ΑμεΑ

Προπώληση εισιτηρίων:
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 - 87902
Βιβλιοπωλείο «Όλα Χαρτί», τηλ. 27210 - 63690
Πληροφορίες - κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, τηλ. 2310 - 257218

Λωξάντρα

Ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, που διαβάστηκε με πάθος και αγαπήθηκε από πολλές γενιές Ελλήνων. Έγινε σήριαλ για την τηλεόραση με πολύ μεγάλη επιτυχία και με πρωταγωνίστρια τη Μπέτυ Βαλάση.
Η Λωξάντρα έζησε στην Κωνσταντινούπολη από το 1824 που γεννήθηκε, έως το 1914 που πέθανε. Μέσα από τη ζωή της παρουσιάζεται το ήθος και ο πολιτισμός των Ρωμιών της Πόλης, τότε που κυριαρχούσαν στη ζωή της.
Είναι ένας ύμνος στην Πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και στη χαρά της ζωής και στη δύναμη της γυναίκας.
Η παράσταση παίζεται σ' ένα πλούσιο σκηνικό, που παρουσιάζει το σπιτικό της Λωξάντρας, με έπιπλα και αντικείμενα αντίκες, σαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο.
Οι μουσικές και τα τραγούδια είναι επιλεγμένα από τον Λάμπρο Λιάβα, γνωστό από την εκπομπή της τηλεόρασης «Το αλάτι της γης», και μεταφέρουν όλο το μουσικό κλίμα της εποχής.
Η Μελίνα Μάσχα, με τους φωτισμούς της, συμπληρώνει τη μοναδική ατμόσφαιρα της παράστασης.
Ο θεατής, επί δύο ώρες, μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν ζωντανές, οι οικογένειες συναντιόντουσαν στις γιορτές, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Απόκριες, Καθαρή Δευτέρα και γλεντούσαν όλοι μαζί, σε μια παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία και τρυφερότητα.