Κυριακή, 30 Απριλίου 2017 05:20

Χοροί στην "Άνοιξη των πλήκτρων"

Χορούς λαϊκούς και χορούς μπαλέτου, χορούς ουγγρικούς, ρουμάνικους, νορβηγικούς, αλλά και παραδοσιακούς ελληνικούς θα παρουσιάσουν οι πιανίστριες Μαρία Παπαπετροπούλου και Πόπη Μαλαπάνη σήμερα Κυριακή, στις 9.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας...

Η μουσική βραδιά με τίτλο «Τέσσερα χέρια χορεύουν στο πιάνο» είναι ενταγμένη στην «Άνοιξη των πλήκτρων», που διοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η Φάρις, με χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων των μαθητών της Φάρις.

Η Μαρία Παπαπετροπούλου έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει επανειλημμένως, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τη Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία, όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV 467. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην ελληνική και την τουρκική τηλεόραση.

Η Πόπη Μαλαπάνη έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ από το 2014 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. 

Πρόγραμμα
E. Grieg: Νορβηγικοί χοροί Νο 1 - 4
B. Bartók: 6 Ρουμάνικοι χοροί
J. Brahms: Ουγγρικοί χοροί Νο 1-5
S. Barber: "Souvenirs" BalletSuite, οp. 28
Μ. Χατζιδάκις: 5 χοροί από το έργο "για μια μικρή λευκή αχιβάδα"

Είσοδος ελεύθερη