Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 20:08

Αναζητώντας τον Μπετόβεν

Ο σολίστ πιάνου και καθηγητής Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Γαλάνης, συνεχίζει το πρόγραμμα της «Άνοιξης των πλήκτρων» στην Καλαμάτα. Την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, θα οδηγήσει το κοινό «…στα χνάρια του L.v.  Beethoven». Τρία έργα διαφορετικής συνθετικής εποχής του συνθέτη, αποκαλύπτουν, πέρα από το μεγαλείο του, και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούσαν στην εποχή του. Τα φιλοσοφικά ρεύματα, τις κοινωνικές συνθήκες ως και τις ψυχικές μεταπτώσεις του L.v. Beethoven...

Είσοδος ελεύθερη.

Διοργάνωση: Φάρις Δήμου Καλαμάτας, Δημοτικό Ωδείο, με χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις.

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Γαλάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου στο Εθνικό Ωδείο σε ηλικία 7 ετών και σε ηλικία 26 ετών, μετά από διακοπή πέντε χρόνων, λόγω σοβαρού ατυχήματος στο αριστερό χέρι, κατά τη διάρκεια των οποίων εκπαιδεύτηκε στο να χορδίζει και να επισκευάζει πιάνα, αποφοίτησε από την τάξη πιάνου της 'Ελενας Μουζάλα με Δίπλωμα Πιάνου αποσπώντας Άριστα Παμψηφεί και Β΄ βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Συνέχισε τις σπουδές πιάνου στη Λειψία της Γερμανίας με τον Prof. Marcus Tomas δουλεύοντας εντατικά για τρία χρόνια το πιανιστικό του ρεπερτόριο.
Το 2011 έλαβε Master in Music από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ με Α΄ βραβείο εξαιρετικής επίδοσης και ξεκίνησε το Διδακτορικό του πάνω στην Ψυχολογία και τη Μουσική, το οποίο ολοκληρώνει προσεγγίζοντας κοινωνιολογικά τη Μουσική Ερμηνεία και το Άγχος επί Σκηνής.
Έχει λάβει Masterclasses πιάνου από τους καθηγητές Μάριο Παπαδόπουλο, Oxana Yablonskaya, Jean Francois Pommier, Jean Francois Heisser, Gunther Anger, Winfried Appel, Konstanze Eickhorst, Giacomo Battarino και Γιώργο Χατζηνίκο.
Αυτή την εποχή εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Πανεπιστήμιο του Liverpool, και στο Πανεπιστήμιο Edge Hill στο Ormskirk/Manchester. Παράλληλα εργάζεται ως σολίστ πιάνου και συμμετέχει σε σύνολα μουσικής δωματίου, παίζοντας Harpsichord, στη Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Νότια Iσπανία και Βόρεια Ιταλία, ερμηνεύοντας κυρίως Corelli, Scarlatti, Purcell, J.S.Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Rachmaninov, Scriabin, Debussy. Επίσης, παραδίδει διαλέξεις με θέμα την ερμηνεία της μουσικής ως αυθεντική έννοια, και το άγχος επί σκηνής κατά την ερμηνεία. Συμμετέχει ερευνητικά στο διεθνές project, 'Gnosis/London 2020-Crisis management and ABM' (Art based methods), έχοντας αναλάβει το ρόλο για τη δημιουργία ενός μοντέλου στρατηγικής διαχείρισης χρόνου για τη 'μάθηση' κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης κρίσεων όπως επίσης και τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους παρουσιάζοντας τη μουσική ως τέχνη και την επήρρειά της σε διαφορετικές κοινωνίες του κόσμου. Σε συνεργασία με τους επιτηρητές και συνεργάτες του, Dr Paul Ziolo (Psychology/Psychohistorian) και Prof. Robert Anthony Duncan Shorrocks (Music performance), έχει εργαστεί σε ακαδημαϊκές έρευνες όπως: Μουσική δομή και η σχέση της με τη θεωρία similarity across scales, εξέλιξη των κοινωνικών δομών για την ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης, τη θρησκεία σε σχέση με την ευρωπαϊκή αναγέννηση και την επήρεια στη μουσική δομή, την ανάπτυξη παιδιών/βρεφών σε σχέση με τη σχιζοφρένεια/κατάθλιψη, και την παιδική κακοποίηση.