Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 07:30

“Ίχνη Μεσογείου” στο Καλλιτεχνικό Στέκι

Η έκθεση φωτογραφίας των Ino Lucia και Gabriele Ficchi, με τίτλο «Ίχνη Μεσογείου», παρουσιάζεται στο Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας. Τα εγκαίνια είναι την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: 7.00 - 11.00 μ.μ. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Προξενείου Πελοποννήσου και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθήνας...

«Ίχνη Μεσογείου, σημάδια, φως, πέτρες σμιλεμένες από τον άνεμο και τη θάλασσα, αρχαϊκή αρχιτεκτονική, ηφαιστειακή γη ξεραμένη από τον ήλιο, μονοπάτια, πρόσωπα, τείχη και γεωμετρικά σχήματα σκαλισμένα από το χρόνο.

Σκιές και ανταύγειες απέριττων σχημάτων, σαν να κρυσταλλοποιήθηκαν από την ιστορία και την αρχιτεκτονική, που αλλάζουν σύμφωνα με την ώρα και τη διαφορετική γωνία του ήλιου. . .».

Τα «Ίχνη Μεσογείου» είναι μια πολύ μεγάλη συλλογή από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που ξεκίνησε στο τέλος του 1990 και συνεχίζεται ακόμα. Ήδη περιλαμβάνει πολλές περιοχές της Ελλάδας (Σαμοθράκη, Νάξος, Σαντορίνη, Αθήνα, Φολέγανδρος, Ανάφη…) και της Ιταλίας (Σαρδηνία, Σικελία, Αίτνα, Ματέρα…) έως τα Κανάρια Νησιά (Lobos, Fuerteventura), τις Βαλεαρίδες Νήσους (Formentera, Ibiza), τα Βαλκάνια (Κροατία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Αλβανία, Σερβία) και την Τουρκία (Καππαδοκία).

Στο Καλλιτεχνικό Στέκι θα εκτεθούν φωτογραφίες που η πλειονότητα τους είναι από την Ελλάδα. Όλες αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με φιλμ 120mmn Kodak Technical Pan ληγμένο και φιλμ 120mm Rollei A.T.P. καινούργιο. Η εμφάνιση και η εκτύπωση έγιναν στο χέρι.

Καλλιτεχνικό Στέκι, Μπενάκη 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας