Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 11:22

“Πού πάω Θεέ μου;”

Την ιταλική κωμωδία του Τζενάρο Νουνζιάντε «Πού πάω Θεέ μου;» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στο Καφέ Σινέ, ανοίγοντας το καλοκαιρινό της πρόγραμμα…

«Ο Κέκο, ένας καλοβολεμένος δημόσιος υπάλληλος κάπου στον ιταλικό Νότο, πέφτει θύμα ενός νέου νόμου περί κινητικότητας και εθελούσιας εξόδου και είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να μην παραιτηθεί και να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Χαβαλετζίδικη και ξεκαρδιστική κατά στιγμές, ενίοτε χοντροκομμένη και υπερβολική, λαϊκή φαρσοκωμωδία που θυμίζει Ελλάδα, χλευάζοντας τη νοοτροπία του δημοσιοϋπαλληλικού καθεστώτος αλλά και τις ως επί το πλείστον αληθινές αντιθέσεις μεσογειακών και βορειοευρωπαϊκών κοινωνικών συμπεριφορών. Η πλοκή είναι ολίγον τι προσχηματική, η λογική μάλλον έχει πάει περίπατο, αλλά η ταινία ξεχωρίζει επειδή αυτό που κάνει, το κάνει με άριστο τρόπο, έχοντας γνήσιο χιούμορ και σκωπτική διάθεση.
Το Πού Πάω Θεέ Μου; έσπασε κάθε εισπρακτικό ρεκόρ στο ιταλικό box office, με τον διάσημο ντόπιο κωμικό Checco Zalone (διασταύρωση Sacha Baron Cohen και Μάρκου Σεφερλή) να δημιουργεί έναν ζωντανό, επιθεωρησιακού τύπου διασκεδαστικότατο χαρακτήρα σε μια ασυγκράτητη ερμηνεία».

Που πάω Θεέ μου; - Quo vado?
Κομεντί, 2016, 86΄
Σκηνοθεσία: Gennaro Nunziante
Παίζουν: Checco Zalone, Eleonora Giovanardi, Sonia Bergamasco
Χώρος προβολής: Καφέ Σινέ (δυτική παραλία Καλαμάτας)
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 ετών

Ακολουθεί τρέιλερ

Πολυμέσα