Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 12:35

Ήχοι και θρύλοι της Μεσογείου

Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερης αισθητικής θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου, η Νεκταρία Καραντζή στο Μουσείο - Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρία Γ. Καρέλια, στην Καλαμάτα...

«Μελωδίες, παραλογές και τραγούδια της αγάπης που ανασταίνουν την ομορφιά και την αξία της λαϊκής μας κληρονομιάς συναντούν μουσικούς θρύλους, ιστορίες και μαγεμένα μυστικά που ταξιδεύουν αιώνες τώρα στα νερά της Μεσογείου, παρηγορώντας και μεγαλώνοντας αμέτρητους κύκλους γενεών, μέσα από τη φωνή της Ελληνίδας ερμηνεύτριας που ο διεθνής τύπος έχει χαρακτηρίσει ως "ιέρεια" της αρχέγονης μουσικής και ιδανική ερμηνεύτρια της γυναικείας βυζαντινής υμνωδίας.

Η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζει, επί σειρά ετών, ένα ξεχωριστό είδος καλλιτεχνικών εμφανίσεων, που την έχουν καταξιώσει διεθνώς και χαίρουν θερμής αποδοχής και εκτίμησης ιδιαιτέρως από το κοινό του εξωτερικού, ενώ κάποια από τα πιο γνωστά εκπαιδευτικά και μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως η Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο στην Ισπανία κ.α., την έχουν φιλοξενήσει για παρουσίαση σεμιναρίων βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής».

 
Συμπράττουν οι μουσικοί:
Carmelo Siciliano (λαούτο)
Κωνσταντία Δούκα (ούτι)
Παναγιώτης Μπάρλος (βιολί)
Οδυσσέας Στεφανής (κρουστά)


Στις 9.30 μ.μ., στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρία Γ. Καρέλια, Σταδίου 64

Εισιτήριο 20 ευρώ

Περιορισμένος αριθμός θέσεων