Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 07:45

Συνέχεια Φεστιβάλ Χορού με “Tordre”

Γαλλική και η ομάδα που εμφανίζεται σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου, στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Μετά τη χθεσινή πρεμιέρα με το Μπαλέτο της Λορραίνης (επαναλλαμβάνεται απόψε), τη σκυτάλη παίρνει το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ με το έργο «Tordre» του Ρασίντ Ουραμντάν...

Ένα δυνατό ντουέτο, για δύο γυναίκες, σαν εκτυφλωτικό φως που δείχνει τι συνιστά η μοναδικότητα. Η ευαίσθητη αμφιταλάντευση της κίνησης ανάμεσα στην ποίηση και τη θεραπεία. Στην αρχή το έργο ξεγελάει υπό τους ήχους του αμερικάνικου μιούζικαλ «Ένα αστείο κορίτσι» του Ουίλλιαμ Ουάιλερ, που φέρνουν συνειρμικά στο μυαλό το κυρίαρχο πρότυπο ομορφιάς του Μπρόντγουεϋ, ενώ οι δύο χορεύτριες εφορμούν στη σκηνή. Ο Ουραμντάν αναπτύσσει μια χορογραφική γλώσσα στην παρυφή του συναισθήματος, μαρτυρώντας παράλληλα την ικανότητα που έχει καθένας, καθετί να ξεπερνάει τις δυσκολίες, να βγαίνει από τη φυλακή του, να αλλάζει την πραγματικότητα, αντί να την υπομένει.

Εμπιστευόμενος τις δύο ερμηνεύτριες με τις οποίες έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, ο Ουραμντάν δίνει ένα απαράμιλλο πορτρέτο τους παίζοντας με διάφορα στοιχεία (ψεύτικα μουσικά ανοίγματα, κατάρρευση - σαν τη στιγμή που η Νίνα Σιμόν κατέρρευσε στη διάρκεια μιας παράστασης). Η Λιθουανή Λόρα Γιοντκιτέ περιδινείται από παιδί γύρω από τον εαυτό της, και αυτό κάνει και σε όλη την παράσταση, επιταχύνοντας διαρκώς. Με το πρόσθετο τμήμα του χεριού της, η Άννι Χάναουερ χορεύει γεμάτη ενθουσιασμό και ενέργεια. Ο Ουραμντάν ούτε στέκεται στην αναπηρία τους ούτε την αποσιωπά: ο χορός τους είναι μια συγγενική μοναξιά που σφύζει από ζωή.
Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Σάββατο 15 Ιουλίου, 20.00, Στούντιο Μεγάρου Χορού

Εισιτήρια για τη συγκεκριμένη παράσταση: 12 ευρώ (γενική είσοδος)
Προπώληση:
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 10:00-13:00 και 18:30-21:00 καθημερινά

Πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard) καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής
T: 27210 28193 και 27210 96753 F: 27210 89416 

Προπώληση εισιτηρίων και ηλεκτρονικά: www.kalamatadancefestival.gr (εδώ θα βρείτε πληροφορίες και για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ)