Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 07:59

“Μασκαρεμένες μάχες” με την Αλεξία Μουζά

Ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Μασκαρεμένες μάχες» θα δώσει η πιανίστρια Αλεξία Μουζά σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού...

Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει τα εξής έργα:

Φρεντερίκ Σοπέν, 24 Πρελούδια, έργο 28
Σεργκέι Προκόφιεφ, Σονάτα για πιάνο αρ. 6 σε λα μείζονα, έργο 82

Η Σονάτα για πιάνο αρ. 6 σε λα μείζονα, έργο 82 του Σεργκέι Προκόφιεφ είναι η πρώτη από τις τρεις «Σονάτες του πολέμου». Μαζί με την Έβδομη και την Όγδοη ονομάστηκε έτσι, καθώς η σύνθεσή της συνέπεσε με τα χρόνια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. 

Τα Πρελούδια του Σοπέν ολοκληρώθηκαν ακριβώς έναν αιώνα νωρίτερα. Φαίνεται πως σημαντικός αριθμός τους γράφηκε στο Παρίσι, πριν από το ταξίδι του Σοπέν με τη Γεωργία Σάνδη στη Μαγιόρκα, τον χειμώνα του 1838/9.

Η Αλεξία Μουζά πιανίστρια με «καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια», κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου «Φίλων 2000». Νικήτρια στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στο Καντού της Ιταλίας (βραβείο Τύπου, 2005), «Γιώργος Θυμής» στη Θεσσαλονίκη (α΄ βραβείο, 2008), Βαλ Τιντόνε της Ιταλίας (β΄ βραβείο, 2009), DeliaSteinberg στη Μαδρίτη (α΄ βραβείο, 2015) και Χαμαμάτσου της Ιαπωνίας (γ΄ βραβείο, 2015). Ως προσκεκλημένη σολίστ έχει συμπράξει με ορχηστρικά σύνολα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Βενεζουέλας, του Μεξικού και της Ιαπωνίας. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε διεθνή φεστιβάλ.

Στις 10.00 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Είσοδος ελεύθερη