Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 09:52

Παράσταση χορού στο “Πανελλήνιο”

Το έργο του Γιάννη Μανταφούνη και της Ιρλανδέζας χορογράφου Ίφε Μακατάμνυ «One One One» παρουσιάζεται την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί, στην Παραλία της Καλαμάτας, στο χώρο του «Πανελληνίου», στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού...

Στο διαδραστικό αυτό έργο οι δύο χορογράφοι μάς προσκαλούν να μοιραστούμε μαζί τους το χρόνο, σε έναν κοινό χώρο, με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο. Σε ένα απλό «σκηνικό» με δύο παράλληλες γραμμές στο έδαφος και δύο καρέκλες, μία σε κάθε γραμμή, οι δύο καλλιτέχνες εισβάλλουν στον δημόσιο χώρο και μας οδηγούν σε απρόσμενες περιπέτειες.

Καθίστε στην καρέκλα, μείνετε εκεί όση ώρα θέλετε, και κοιταχτείτε στα μάτια με τον χορευτή - έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για έναν προσωπικό χώρο.


Παραγωγή: Cie Ioannis Mandafounis

Συμπαραγωγή: Prairie - Migros Pour-cent culturel, Festival de Danse 2015
Με την υποστήριξη της Πόλης της Γενεύης, του Καντονιού της Γενεύης, του Ελβετικού Συμβουλίου Τεχνών Pro Helvetia, του Culture Ireland, του Κέντρου Χορογραφικής Δημιουργίας του Λουξεμβούργου (Trois-CL), του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, της Ελβετικής Εταιρείας Συγγραφέων (SSA)

Είσοδος ελεύθερη