Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 09:59

Γραμματόσημα με Κάστρα της Ευρώπης στη Μεθώνη

Μια σημαντική φιλοτελική έκθεση με γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν 38 ταχυδρομικοί φορείς της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης από 5 έως 17 Αυγούστου. Πρόκειται για την ειδική αναμνηστική σειρά «Europa 2017 - Κάστρα» ενώ την έκθεση διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου - Νέστορος...

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Post Europ (η Ένωση που εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς δημόσιους ταχυδρομικούς φορείς) που πραγματοποιείται στην Ελλάδα αυτή η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 38 ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας την μία από τις σημαντικότερες φιλοτελικές διοργανώσεις του έτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, και κατά τη διάρκειά τους θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης «EUROPA 2017 - Κάστρα». Τα γραμματόσημα με τα Κάστρα της Ευρώπης θα εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου σε μια έκθεση ανοιχτή στο κοινό, με ώρες λειτουργίας 20.30 - 23.00.

Τα γραμματόσημα καθώς και όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το προσωρινό ταχυδρομικό κατάστημα που θα λειτουργεί στο χώρο της έκθεσης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει ειδική αναμνηστική σφραγίδα, με την οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.