Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 20:05

Λαγωνικό 24 καρατίων

Την ταινία του Μπλέικ Έντουαρντς «Λαγωνικό 24 καρατίων» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 3 Αυγούστου…

Ο γκαφατζής επιθεωρητής Κλουζό αναλαμβάνει την υπόθεση μιας νεαρής υπηρέτριας που κατηγορείται για φόνο. Πεπεισμένος για την αθωότητά της, παραβλέπει με ιδιαίτερη άνεση τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της, οδηγώντας τον γενικό επιθεωρητή Ντρέιφους στα όρια νευρικού κλονισμού.

Είναι η δεύτερη ταινία (και για πολλούς η καλύτερη) της πετυχημένης σειράς με τον «γλυκύτατα ανίκανο» επιθεωρητή Κλουζό. Εδώ ο Sellers έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο του αυτοσχεδιάζοντας ελεύθερα αλλά και εκμεταλλευόμενος την εμφανή αγάπη του Edwards προς τον βουβό κινηματογράφο.

Βασισμένο στο θεατρικό “L’ idiote” του Marcel Achard, το “A Shot in the Dark” προσαρμόστηκε αρχικά από τον Harry Kurnitz και στη συνέχεια από τον William Peter Blatty (μετέπειτα δημιουργό του Εξορκιστή) κατ’ εντολή του Edwards για να ικανοποιήσει τον ιδιότροπο Sellers. Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους μόλις 3 μήνες μετά την πρώτη («Ο Ροζ Πάνθηρας»), καθιστώντας την το πιο άμεσο sequel στην ιστορία του κινηματογράφου.

Λαγωνικό 24 Καρατίων - A Shot in the Dark
Comedy, Mystery | 1964 | UK | 112’
Σκηνοθεσία: Blake Edwards
Παίζουν: Peter Sellers, Elke Sommer, George Sanders
21:30 | Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)

Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών