Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 02:08

Ο Βασίλης Λέκκας στη Μηλέα της Μάνης

Ο μοναδικός Βασίλης Λέκκας μας προσκαλεί σε μια βραδιά όπου θα ερμηνεύσει κορυφαίες μουσικές και ποιητικές-στιχουργικές δημιουργίες, την Πέμπτη στις 9:30 στο θέατρο "Κώστας Καζάκος", στη Μηλέα της Μάνης. Τη συναυλία διοργανώνουν ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου "Μαρία Κάλλας", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον γιορτασμό του έτους "Μαρία Κάλλας", με το ροκ μπαρ "Κύτταρο"...


FB_IMG_1501842469782.jpgΕισιτήρια προπωλούνται έναντι 10 ευρώ (την ημέρα της συναυλίας 12 ευρώ) στα εξής σημεία:
Καλαμάτα: Bookmark-lykourgos - Πεζόδρομος Οδού Αντωνοπούλου/ Κεντρική Πλατεία
Μάνη: Στουπα: SUPER MARKET ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΛΟΣ -ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ
Καρδαμυλη: ΚΡΙΤΑΜΟΣ
Αγιος Νικολαος: ΜΩΛΟΣ BAR

Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.
Εξίσου σημαντικές είναι οι δισκογραφικές συνεργασίες του Βασίλη Λέκκα, με τους Γιαννη Σπάθα, Γιώργο Τρανταλίδη, εκφραστές της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής, που πολλά από τα τραγούδια τους θα ακουστούν στην παράσταση, από την οποία δεν θα λείψουν και ακυκλοφόρητα τραγούδια. Επίσης τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία που έγινε στο 2015 με τίτλο "Τον εαυτό μου ρώτησα" σε μουσική της Βάσως Αλλαγιάννη, καθώς επίσης τραγούδια από το δίσκο με τον τίτλο "Θα σου δώσω μια να σπάσεις" ένα αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, που και αυτός κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά
Επέσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.
Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης, Μάνος Ελευθερίου, Μαρία Παπαδάκη, Γιάννης Σπυρόπουλος "Μπαχ"
Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.
Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, μας προσφέρει μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας.