Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 21:46

Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης

«ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ 
Ανοίγει την Πέμπτη, 24 Αυγούστου, η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες», στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Τριφυλίας μέχρι και την Τρίτη 29 Αυγούστου, με τη συμμετοχή παραδοσιακών σχημάτων από το Ισραήλ, τη Γεωργία, την Εσθονία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Αρμενία και από την Ελλάδα από την Άνθεια-Αρίστεινο της Αλεξανδρούπολης, την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους, το Κοπανάκι και τα Φιλιατρά. Πρόκειται για μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, για παιχνίδια και για εκδηλώσεις με παραδοσιακές γεύσεις…

Το Φεστιβάλ έχουν διοργανώσει ο Δήμος Κυπαρισσίας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη στις 8:30 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας.

Την Παρασκευή θα γίνουν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, την Κυριακή στην κεντρική πλατεία του Κοπανακίου, τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών και την Τρίτη στην παραλία της Κυπαρισσίας. Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8:30 το βράδυ, εκτός από την εκδήλωση της Τρίτης που θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.