Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 20:25

Τρεις χιλιετίες ελληνική μουσική στο "ART FARM"

Τρεις χιλιετίες ελληνική μουσική στο "ART FARM"

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛύρΑυλο 
Μια εμπειρία ζωής, μια συναυλία από 30 αρχαιοελληνικά όργανα και ένα μουσικό ταξίδι στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα, θα προσφέρει το βράδυ της Τετάρτης, 20 Σεπτέμβρη, στο «ART FARM– Αγρόκτημα Μαρίνη», ο ΛύρΑυλος, μια ορχήστρα αρχαίων ελληνικών οργάνων. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις οχτώ το βράδυ και πρόκειται για διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Ελλειπτικού Κύκλου….

Σημειώνουν οι διοργανωτές: «ΛύρΑυλος -  3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική. Μία μουσική  παράσταση που καταλύει  τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας  το σήμερα με το χθες.

Σχήματα, ήχοι, εικόνες, σκηνές ζωής μέσα στο χωροχρόνο.

Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά όργανα, μία ολόκληρη ζωντανή κινητή έκθεση, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει  το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.

Είναι ένα θέαμα και παράλληλα ένα άκουσμα που ξεπερνάει τις συμβατικές μουσικές φόρμες, και γυρνάει τη «μηχανή» του χρόνου στη μουσική που γέννησε ο Ελληνικός πολιτισμός 3000 χρόνια πριν.

Τα αρχαιοελληνικά μουσικά κομμάτια ζωντανεύουν ξανά χάρη στα εκπληκτικά ανακατασκευασμένα όργανα, οι αρχαίοι ρυθμοί αναβιώνουν δίπλα σε καινούργιες μελοποιήσεις αρχαίων και νεότερων ποιητών, στήνοντας ένα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι στον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής.

Οι ακροατές - θεατές θα βιώσουν  μια μοναδική εμπειρία. Θα ακούσουν σωζόμενα αρχαιοελληνικά μουσικά κομμάτια που έχουν βρεθεί γραμμένα σε αρχαίους παπύρους και χαραγμένα σε μάρμαρα, μεταξύ των οποίων και ένα απόσπασμα από το 1ο Στάσιμο της τραγωδίας «Ορέστης» του Ευριπίδη (έγραφε ο ίδιος τη μουσική στα έργα του),  καθώς και καινούργιες συνθέσεις του Λύραυλου, όπως ένα μελοποιημένο ποίημα του Κ. Καβάφη με συνοδεία αρχαίας κιθάρας κλπ.

Επίσης μία σειρά επιλεγμένων τραγουδιών από την παραδοσιακή μας μουσική, (τσακώνικο, ριζίτικο, θρακιώτικο,  κλπ.) στα οποία επιβιώνουν ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία της αρχαιότητας, ερμηνεύονται  με ιδιαίτερο τρόπο από αρχαιοελληνικά αλλά και παραδοσιακά όργανα όπως: ζουρνάς, γκάιντα, τσαμπούνα, (ο αρχαίος άσκαυλος), αρχαία λύρα, βάρβιτος, κίθαρις, φόρμιγγα, πανδούρα, δίαυλος, σύριγγα του Πανός, οστέινους αυλούς, σείστρα, κρόταλα, κύμβαλα, κογχύλια, κέρας, σάλπιγγα, κλπ, και επιβεβαιώσουν τη συνέχεια της μουσικής μας παράδοσης.

Τα  μέλη  του ΛύρΑυλου, με διάθεση για σάτιρα και γλέντι,  μοιράζονται με το κοινό τη μαγεία ενός ταξιδιού που για τον καθένα αποτελεί εμπειρία ζωής.

Κατά τη διάρκεια προσέλευσης του κοινού τα μέλη του ΛύρΑλου θα έχουν λάβει θέσεις σε διαφορετικά σημεία του χώρου δημιουργώντας ηχητικό περιβάλλον παίζοντας εξαίσιες αρμονίες με κοχύλια.

Χωρίς ελιτίστικο ή μουσειακό χαρακτήρα και αποφεύγοντας μια στείρα αρχαιολατρική διάθεση το μουσικό σχήμα «ΛύρΑυλος» υποστηρίζει και προβάλλει το σημαντικό αυτό κεφάλαιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με μια προσέγγιση την οποία χαρακτηρίζει η πιστότητα, η ακρίβεια αλλά και η δημιουργικότητα».

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνήσουν στους αριθμούς: 2721110443 και 6980611568.