Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 09:19

7 πόλεμοι, 4 Εμφύλιοι, 7 πτωχεύσεις

Το βιβλίο του διεθνούς φήμης καθηγητή Ιστορίας Γιώργου Δερτιλή “Επτά πόλεμοι, τέσσερις εμφύλιοι, επτά πτωχεύσεις, 1821 - 2016” (εκδ. Πόλις) παρουσιάζεται τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας “Ελευθερία”, Γεωργούλη 26. Με τον συγγραφέα θα μιλήσει ο δικηγόρος Δημήτρης Καούνης...

 Ο Γιώργος Δερτιλής, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γεννήθηκε το 1939. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα, Πολιτική Θεωρία και Ιστορία στην Αγγλία.
Δίδαξε Ιστορία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εξελέγη υφηγητής και το 1983 τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Έχει εκλεγεί έμμισθος επισκέπτης καθηγητής στο Harvard, στην Οξφόρδη και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Έχει συμμετάσχει στο επιστημονικό συμβούλιο ερευνητικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων, ελληνικών και γαλλικών.
Το 2000 εξελέγη directeur d’études (καθηγητής) στην École des Hautes Études en Sciences Sociales, παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκτοτε ζει στη Γαλλία, όπου του απονεμήθηκε η γαλλική υπηκοότητα και το παράσημο του Φοίνικα (chevalier, palmes académiques) της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δώδεκα βιβλία και πενήντα περίπου άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες γλώσσες.
Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”.

*Η φωτογραφία είναι από το tovima.gr