Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 10:41

“Toni Erdmann” στη Λέσχη

Την πολυβραβευμένη γερμανική ταινία της Μάρεν Άντε “Toni Erdmann” θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου...

“Ο Γουίνφρεντ, ένας μοναχικός καθηγητής μουσικής, θα προσπαθήσει να επανασυνδεθεί με την κόρη του, με την οποία είναι χρόνια αποξενωμένοι. Με εφαλτήριο της πράξης του το θάνατο του σκύλου του, θα πάει απρόσκλητος στο Βουκουρέστι, όπου η εργασιομανής κόρη του είναι μία επιτυχημένη καριερίστα. Το Σαββατοκύριακο που θα περάσει θα είναι σκέτη καταστροφή, μα ο Γουίνφρεντ θα πεισμώσει και θα εφεύρει το χαρακτήρα του Τόνι Έρντμαν, έναν τουλάχιστον ιδιοσυγκρασιακό τύπο.

Με όχημα ένα όχι και τόσο πρωτότυπο σχήμα, η Μάρεν Άντε πραγματοποιεί έναν κινηματογραφικό θρίαμβο, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα μέσω των πιο γελοίων καταστάσεων. Το μεγαλύτερό της κατόρθωμα έγκειται στην απουσία του όποιου διδακτισμού, τη στιγμή που η ταινία βρίθει σχολίων πάνω στις σχέσεις, στην εργασία, μα και στην ίδια τη Ζωή.

Η ταινία απέσπασε 51 βραβεία, μεταξύ αυτών και το βραβείο κριτικών στις Κάννες για το 2016, καθώς επίσης υπήρξε υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας”.

Toni Erdmann
Comedy, Drama | 2016 | GER | 162΄
Σκηνοθεσία: Maren Ade
Παίζουν: Sandra Hüller, Peter Simonischek, Michael Wittenborn 
21:30, Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18

Ακολουθεί βίντεο

Πολυμέσα