Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 00:17

Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα

Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα

Από την αφίσα της παράστασης

Το μύθο της «Ορέστειας» όπως τον ξαναέγραψε ο Ευγένιος Ο΄ Νηλ, παρουσιάζει η καλαματιανή θεατρική ομάδα «Μέθεξη» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Κλάδη. Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 9.15 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας...

Δυο λόγια για το έργο
Ο Ο΄ Νηλ ξαναγράφει το μύθο της «Ορέστειας» μεταφέροντάς τον στην εποχή του. Διατηρεί τη δομή της τριλογίας και χωρίζει το έργο σε τρία μέρη, Ο γυρισμός, Οι κυνηγημένοι, Οι στοιχειωμένοι κατά αντιστοιχία Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.
Σμιλεύοντας αριστοτεχνικά τους ρόλους, ο νομπελίστας θεατρικός συγγραφέας δίνει ένα διαφορετικό από το μύθο τέλος, αποδίδοντας την ευθύνη περισσότερο στην Ηλέκτρα και όχι στον Ορέστη. Η Λαβίνια, η δική του Ηλέκτρα, γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, που τιμωρείται τελευταία για τις πράξεις της και με τον πιο τραγικό τρόπο. Οι ήρωες διεκδικούν τη ζωή και αναμετρούν τις δυνάμεις τους έτσι όπως είναι μπλεγμένοι σε ερωτικά και οικογενειακά τρίγωνα. Η σύγκρουση της μάνας και της κόρης, η λατρεία της κόρης προς τον πατέρα, η παθολογική αγάπη του γιου στη μάνα και ένας άντρας από το παρελθόν που ξυπνά τον σαρκικό έρωτα και διαταράσσει τις ισορροπίες στις σχέσεις τους, οδηγούν την πλοκή σε φόνους και αυτοκτονίες κρατώντας αμείωτο το σασπένς μέχρι το τέλος του έργου.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Κλάδης
Παίζουν: Αριστέα Γαζούλη, Μαίρη Κασιδάκη, Πέτρος Κλάδης, Βασίλης Κουμανάκος, Σωτήρης Κριτσωτάκης, Στέλλα Λαμπροπούλου, Μανώλης Μουτζούρης, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Σκάρπα, Έβελυν Σκαρπαλέζου, Μαρίκα Συκάκη.

Παραστάσεις
Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κάθε μέρα, εκτός Δευτέρας και Πέμπτης, έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 
Ώρες έναρξης: Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 9:15 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 8:15 μ.μ.
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 6975890941

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο μάγος του Οζ «Ο ξένος» του Καμύ στη Λέσχη »