Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 10:03

Οι «Κόκκινοι» στον πολυχώρο «Μικρόβιο»

Τους «Κόκκινους» του Γουόρεν Μπίτι θα προβάλει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου το «Μικρόβιο», ο πολυχώρος δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καλαμάτα...

Η ταινία αφηγείται: Τη ζωή του Τζον "Τζακ" Σάιλας Ριντ (Γουόρεν Μπίτι), ενός Αμερικανού δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Τη γνωριμία και τη σχέση του με τη Λουίζ Μπράιαντ (Ντάιαν Κίτον), μια παντρεμένη γυναίκα με προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες, που αφήνει το σύζυγό της για εκείνον και γίνεται εκπρόσωπος του γυναικείου φεμινισμού στην Αμερική της δεκαετίας του 1910. Τη διαμονή του ζευγαριού στο Γκρίνουιτς Βίλαντζ της Νέας Υόρκης, όαση της ελευθερίας έκφρασης και των ηθών για τη συντηρητική αμερικανική κοινωνία των αρχών του αιώνα. Τη γνωριμία και τη σχέση του ζευγαριού με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής όπως ο δραματουργός Ευγένιος Ο' Νιλ (Τζακ Νίκολσον), η φεμινίστρια Έμμα Γκόλντμαν (Μορίν Στέιπλετον) και ο συγγραφέας Μαξ Ίστμαν (Έντουαρντ Χέρμαν). Καθώς και την πολιτική τους διαμάχη, πάνω στο θέμα του πολέμου και της εργασίας με την κυβέρνηση Γουίλσον, η οποία τους οδήγησε στη Ρωσία του 1917 και την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ένα γεγονός που άλλαξε τις ζωές τους για πάντα και ώθησε τον Ριντ να γράψει το αριστούργημά του πάνω στην επανάσταση με τίτλο "Οι 10 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο".
(Οι πληροφορίες είναι από την el.wikipedia.org)

Η προβολή είναι στις 8.00 το βράδυ και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. 

Το «Μικρόβιο» βρίσκεται στην οδό Αγίου Νικολάου και Παπατσώνη