Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 10:47

Φωτογραφίες με έμπνευση το νερό

Φωτογραφίες με έμπνευση το νερό

Η φωτογραφία είναι μέρος από την αφίσα της έκθεσης

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το νερό ως πηγή ζωής, παρουσιάζουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η Φωτογραφική Ομάδα της πόλης και η αντίστοιχη Φωτογραφική Ομάδα Σάμου από 2 έως 11 Δεκεμβρίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα ενώ παρών θα είναι και ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου.

«Η συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασιών που η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας έχει ξεκινήσει και επιδιώκει να συνεχίσει με συλλόγους, ομάδες και λέσχες φωτογραφίας απ’ όλη την Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και προβολή της φωτογραφικής τέχνης.
Σκοπός της έκθεσης είναι, πέρα από την καλλιτεχνική επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία και έκφραση των μελών των φωτογραφικών ομάδων Καλαμάτας και Σάμου, να καταδείξει την καθοριστική συμβολή του νερού στη ζωή και την ανάπτυξη κάθε φυτικού και ζωικού οργανισμού, συνεπώς και του ανθρώπου. Σε αυτό, άλλωστε, ο άνθρωπος οφείλει όχι μόνο την ύπαρξή του ως βιολογικού όντος αλλά και την προσωπική, κοινωνική και πνευματική πρόοδό του, καθώς το υγρό στοιχείο ανέκαθεν αποτελούσε πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης και δρόμο επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλους πολιτισμούς, σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου.