Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 11:12

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ

Με τη βραβευμένη ταινία του Κεν Λόουτς «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» ολοκληρώνεται το αφιέρωμα Ιανουαρίου της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας στο θέμα της γραφειοκρατίας...

«Ο Ντάνιελ Μπλέικ, ένας 59χρονος ξυλουργός, παθαίνει σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, με συνέπεια ο γιατρός του να τον κρίνει ακατάλληλο για εργασία. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νιουκάστλ, όπου ζει, δεν του χορηγούν το αντίστοιχο επίδομα. 
Στην προσπάθειά του να βρει το δίκιο του, ευρισκόμενος σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών, θα γνωριστεί με μια ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών. Μαζί, θα παλέψουν ενάντια σε μια φρικτά καφκική κρατική οχύρωση.
Ο ακούραστος εργάτης του πολιτικού σινεμά, Κεν Λόουτς, καταφέρνει για μία ακόμη φορά να γίνει ο διαπρύσιος κήρυκας αξιών όπως η ανιδιοτέλεια, η συλλογικότητα, η αξιοπρέπεια, η ανθρωπιά. Οι “κολασμένοι” πρωταγωνιστές του μάχονται για την επιβίωσή τους και η συμπυκνωμένη σεναριακή γραφή δε φοβάται να συγκρουστεί μετωπικά με τα υπαρκτά, σημεία και τέρατα των καιρών μας. Καμία μαγική λύση δεν προτείνεται επί της οθόνης, πέραν αυτής της πάλης για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

Η ταινία απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα για το 2016 και διακρίθηκε σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χρονιάς».
(Από το δελτίο Τύπου της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης)

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΕΓΩ, Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΛΕΙΚ - I, DANIEL BLAKE 
Drama | 2016 | UK | 100 ’
Σκηνοθεσία: Ken Loach
Παίζουν: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy
21:30, Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18