Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 17:08

“Loving Vincent” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Με την animation ταινία «Loving Vincent» που αναφέρεται στον μεγάλο ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ και το έργο του, ανοίγει το αφιέρωμά της με τίτλο «Χρώματα» για τον μήνα Φεβρουάριο η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας… 

«Γιος ταχυδρόμου, ο Αρμάν Ρουλέν αναζητά το 1891 τον Τεό βαν Γκογκ για να του παραδώσει την τελευταία επιστολή του αδερφού του, Βίνσεντ. Όταν μαθαίνει πως ο Τεό έχει πεθάνει, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια πίσω από τη ζωή και τον προ ενός έτους μυστηριώδη θάνατο του διάσημου ζωγράφου.

Ένα animation, το οποίο έχει θέμα τον Βίνσεντ βαν Γκογκ δεν θα μπορούσε να είναι σαν όλα τα άλλα. Και πράγματι η ταινία δίνει ζωή στους πίνακές του, για να διηγηθούν την ξεχωριστή του ιστορία. Πρόκειται για μία πολωνο-βρετανική παραγωγή, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ντορότα Κομπιέλα και του Χιου Γουέλτσμαν, ο οποίος έχει βραβευτεί με Όσκαρ μικρού μήκους animation το 2008, που συνιστά πριν απ’ όλα ένα ανεπανάληπτο τεχνικό επίτευγμα, μιας και 65.000 καρέ ζωγραφίστηκαν στο χέρι από 125 καλλιτέχνες - επαγγελματίες ζωγράφους Πολωνίας και Ελλάδας.
Η αισθητική τους, αντιγράφει την τεχνοτροπία του Ολλανδού ζωγράφου και προσπαθεί να ζωντανέψει τον αληθινό κόσμο μέσα από τα μάτια του, να ανακαλύψει το καλλιτεχνικό μυστικό του και να προσεγγίσει εικαστικά μια επιμορφωτική ιστορική αλήθεια - τη ζωή και το έργο του. 
Η ταινία έχει ήδη κερδίσει το Ευρωπαϊκό Βραβείο καλύτερης animation, είναι υποψήφια για Οscar και ήταν υποψήφια καλύτερη ταινία της κατηγορίας της στις Χρυσές Σφαίρες και στα BAFTA».
(Από το δελτίου Τύπου της Λέσχης) 

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΒΙΝΣΕΝΤ - LOVING VINCENT
Animation, Biography, Crime | 2017| UK, P | 94΄
Σκηνοθεσία: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Παίζουν: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk
21:30, Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18