Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 07:45

“Ακούσματα” στις Μουσικές του Κόσμου

Το μουσικό σχήμα «Ακούσματα» φιλοξενείται σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου στις Μουσικές του Κόσμου. Η συναυλία θα δοθεί στις 9.30 το βράδυ στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας…

Το σχήμα «Ακούσματα» αποτελεί μια ιδέα του Καλαματιανού δεξιοτέχνη στο ούτι Ταξιάρχη Γεωργούλη και προσανατολίζεται στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και της Βαλκανικής μουσικής γενικότερα. Θα ακουστούν συνθέσεις από τις παραδόσεις των χωρών της Βαλκανικής και συνθέσεις των μελών του. Το σχήμα αποτελείται από έξι δεξιοτέχνες μουσικούς με διαφορετικές μεν καταβολές, αλλά με κοινό τόπο την αγάπη τους για τις μουσικές των χωρών αυτών. Τιμή για το σχήμα αποτελεί και η συνεργασία του με τον Nedyalko Nedyalkov, έναν από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του καβάλ και της βουλγαρικής μουσικής παγκοσμίως.
Παίζουν οι μουσικοί:
Nedyalko Nedyalkov: kaval
Γιώργος Ψάλτης: βιολί φωνή 
Σοφία Ευκλείδου: τσέλο
Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι
Τάσος Πούλιος: κανονάκι φωνή 
Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά
Φιλική συμμετοχή: Νίκος Παλαιολόγος: ούτι
Γενική είσοδος 5 ευρώ
Η συναυλία έχει τη στήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας "Μαρία Κάλλας".
Διοργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών - αλλά και Φίλων- των Καλλιτεχνικών Σχολών της «Φάρις»).