Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 18:49

“Ολομόναχοι μαζί” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Την ταινία «Ολομόναχοι μαζί» του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Κιμ Κι-Ντουκ θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου… 

«Ένας νεαρός άνδρας καταλύει σε ξένα σπίτια, όταν οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν. Ως αντάλλαγμα για τη στέγη που εν αγνοία τους του προσφέρουν, κάνει μικροδουλειές και επιδιορθώσεις, ενώ ποτέ δεν ξεχνάει να τραβάει και μια φωτογραφία του χώρου που τον φιλοξένησε για ένα βράδυ. Για μια φορά όμως το σπίτι στο οποίο αποφασίζει να μείνει, δεν είναι άδειο. Εκεί θα βρει τη Sun-hwa, μια νεαρή γυναίκα την οποία κακομεταχειρίζεται ο σύζυγός της. 

Οι χαρακτήρες σε όλη τη διάρκεια της ταινίας δεν ανταλλάσσουν καμία κουβέντα μεταξύ τους και οι ρυθμοί της ταινίας είναι βραδυφλεγείς. Χωρίς να μιλούν αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλο γιατί απλά ήταν προορισμένο να συμβεί έτσι. Το τέλος μάλιστα περικλείει όλη την τρυφερότητα και ποιητική διάθεση από την οποία ξεχειλίζει η ταινία και προσθέτει μια νότα λυρισμού με την αμφιβολία που δημιουργεί για την πραγματική σχέση του ζευγαριού.

Κουβαλώντας τέσσερα βραβεία - συμπεριλαμβανομένου και αυτό της σκηνοθεσίας - από το φεστιβάλ της Βενετίας 2004, το Ολομόναχοι Μαζί αποτελεί άσκηση στη μινιμαλιστική αφήγηση μιας ερωτικής ιστορίας. Όσα όμως δεν λέγονται με λόγια, καταφέρνει ο Kim ki-Duk να αποδώσει στο πανί με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία υπογράφοντας μια από τις πιο ρομαντικές και απλές ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει εδώ και καιρό».

ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ - BIN-JIP
Crime, Drama, Romance | 2005 | UK, P | 88΄
Σκηνοθεσία: Ki-duk Kim
Παίζουν: Seung-yeon Lee, Hee Jae
21:30, Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18