Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 17:00

«Η Χαμένη Πολιτεία» στον Ιανό

«Η Χαμένη Πολιτεία» στον Ιανό

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΦΤΑΚΗ
«Το μοναδικό αληθινό κομμάτι μιας ιστορίας είναι εκείνο που διαλέγει ο καθένας μας να πιστέψει»… Είναι η ιστορία που περιγράφει το νέο βιβλίο της Κατερίνας Γυφτάκη, το οποίο θα παρουσιαστεί στις έξι το απόγευμα της Τρίτης 27 Μαρτίου 2018 στον Ιανό (Αθήνα – Σταδίου 24»…

Η βιβλιοπαρουσίαση έχει διοργανωθεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος – ποιητής Θανάσης Παντές και ο εκπαιδευτικός – αφηγητής λαϊκών παραμυθιών, υποψήφιος διδάκτορας Λαογραφίας, Δημήτρης Προύσαλης, ο οποίος θα διαβάσει και αποσπάσματα.

Στην κιθάρα και στο τραγούδι θα είναι ο μουσικός, συνθέτης και καθηγητής του Ωδείου Καλαμάτας, D. John Forrow.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το παράξενο γράμμα ενός εξερευνητή από το 1925 αναστατώνει τη ζωή της Ίζαμπελ Μακ Ένζυ, μιας νεαρής τραγουδίστριας της όπερας που μετά από ένα ατύχημα πάσχει από αμνησία. Για κάποιον άγνωστο λόγο εκείνη πιστεύει πως κάτι τη συνδέει με την ιστορία του εξερευνητή και τη χαμένη πόλη Ζ. Έτσι, αποφασίζει να διερευνήσει τι κρύβεται πίσω από εκείνο το γράμμα. Κατάπληκτη διαπιστώνει πως ένας ολόκληρος κόσμος, γεμάτος από μια παραισθητική σχεδόν γοητεία, την καλεί σε ένα ταξίδι με αμφίβολο προορισμό. Η γνωριμία της Ίζαμπελ με την Αλίσια, την ηλικιωμένη πλέον αγαπημένη του εξερευνητή, τη φέρνει τελικά στη ζούγκλα του Αμαζονίου σε ένα περιβάλλον γεμάτο παγίδες, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, αλήθειες και άλυτα μυστήρια. Η Ίζαμπελ τα αντιμετωπίζει όλα ξεπερνώντας τον ίδιο της τον εαυτό και ανακαλύπτοντας πως το μοναδικό αληθινό κομμάτι μιας ιστορίας είναι εκείνο που διαλέγει ο καθένας μας να πιστέψει.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Κατερίνα Γυφτάκη γεννήθηκε και ζει στην Καλαµάτα. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Αγγλικών, ραδιοφωνική παραγωγός και δηµοσιογράφος. Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται µε την αφήγηση παραµυθιών και τη συγγραφή. Έχει εκδώσει δύο συλλογές παραµυθιών µε τίτλους: Ιστορίες της φωτιάς και Ιστορίες του ανέµου και ένα µυθιστόρηµα για εφήβους µε τίτλο Αργκάνταελ. Έχει ακόµα εκδώσει Το Χρυσό Βεργί, ένα λαογραφικό παραµύθι σε διασκευή, συνοδευόµενο από audio cd.

Έχει δύο παιδιά και ζει µε τον σύντροφό της και τις γάτες της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « “Ωδή στην Ελευθερία” Έκθεση του Σωτήρη Τζαμουράνη »