Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 10:22

Ο Χρήστος Ντανάκας στην Άνοιξη των Πλήκτρων

Ο νέος ταλαντούχος πιανίστας Χρήστος Ντανάκας, παιδί του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, εμφανίζεται σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου στην Άνοιξη των Πλήκτρων. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει έργα Schubert, Scriabin και Albeniz. Στις 9.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας…

Διοργάνωση: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, Κοινωφελής Επιχείρηση Φάρις Δήμου Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων των Καλλιτεχνικών Σχολών της Φάρις και χορηγία του Ιδρύματος Γ. και Β. Καρέλια.
Είσοδος ελεύθερη

Βιογραφικό
Ο Χρήστος Ντανάκας γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε για 11 χρόνια δίπλα στη Νέλλη Σεμιτέκολο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Ωδείο Athenaeum στην Αθήνα, από το οποίο το 2011 πήρε το δίπλωμά του με Άριστα Παμψηφεί. Έλαβε μέρος σε διάφορους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, όπου απέσπασε βραβεία και διακρίσεις. Το 2013 εισήχθη στη “Staatliche Hochschule für Musik Trossingen” της Γερμανίας, από το οποίο πήρε το πτυχίο του το 2017. Το ίδιο έτος εισήχθη ως πρώτος στο ίδιο πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακές σπουδές στο σόλο πιάνο, τις οποίες συνεχίζει μέχρι σήμερα με καθηγήτρια τη Raluca Chifane - Wagenhäuser. Τον Απρίλη του 2018 έλαβε υποτροφία από το πανεπιστήμιο για το υπόλοιπο των σπουδών του. Το 2015 ηχογράφησε για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τρίτο Πρόγραμμα. Έχει δώσει σόλο ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις σε Ελλάδα, Γερμανία και Ελβετία, όπου συνεχίζει τη συναυλιακή του δραστηριότητα μέχρι σήμερα.