Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 01:13

“Τζίλντα” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Με τη κλασσική “Gilda” του Charles Vidor ξεκινούν την Πέμπτη 21 Ιουνίου οι θερινές προβολές της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας…

«Η “Gilda” βγήκε στις αίθουσες το 1946, υπό την σκηνοθεσία του Charles Vidor για να προκαλέσει με τον αδάμαστο χαρακτήρα και την αποπλανητική γοητεία της. Σαφώς χαρακτηρίστηκε σύντομα ένα έργο προκλητικό με "την πιο προκλητική απόπειρα στριπτίζ στον κινηματογράφο".

Η Gilda αποτελεί τον διασημότερο και κορυφαίο ρόλο της περιβόητης και επονομαζόμενης "ερωτικής θεάς" των μεταπολεμικών χρόνων, της πανέμορφης ηθοποιού και χορεύτριας Rita Hayworth. Ο σκηνοθέτης Charles Vidor δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την υπέροχη ηθοποιό, δίνοντας της έναν ρόλο ζωής που την εκτόξευσε στην κορυφή του Hollywood. Οι αφίσες της ταινίας έγραφαν "Δεν υπήρξε ποτέ μία γυναίκα σαν την Gilda!". Και όντως δεν υπήρξε».

Η ταινία σημείωσε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, παρότι υπήρξε υποψήφια μόνο για καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ Καννών 1946. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση της Rita Hayworth, της γυναίκας που απογείωσε το ρόλο της Gilda για πάντα». 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
GILDA
Drama, Film-Noir, Romance | 1946 | USA | 110΄
Σκηνοθεσία: Charles Vidor
Παίζουν: Rita Hayworth, Glenn Ford, George Macready
21:30, Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)
Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18