Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 23:39

“I Soliti Ignoti” στο Προάστιο της Μάνης

Μια από τις ταινίες σταθμοί στην ιστορία του ιταλικού σινεμά, “Ο κλέψας του κλέψαντος” ή “I Soliti Ignoti”, σύμφωνα με τον αυθεντικό ιταλικό τίτλο, στην οποία παίζουν ονόματα θρύλοι της υποκριτικής τέχνης, θα προβάλει το Σάββατο στις εννιά το βράδυ το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και τη Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”, στο πλαίσιο των μηνιαίων κινηματογραφικών προβολών σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο Προάστιο της Δυτικής Μάνης και συγκεκριμένα στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου....

Η προβολή της ταινίας του Mario Monicelli θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών “Οι Πραστιώτισσες”, ενώ υπεύθυνος προβολής είναι ο Παναγιώτης Δρακουλάκος.

Πληροφορίες για την ταινία:

"Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ" ("I SOLITI IGNOTI") -1958ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: MARIO MONICELLI

ΠΑΙΖΟΥΝ: VITTORIO GASSMAN, MARCELLO MASTROIANNI, CLAUDIA CARDINALE

Διάρκεια: 106'

Η ταινία που έδωσε νέα ώθηση στην ιταλική κωμωδία έχει για ήρωες μια συμμορία μικροαπατεώνων που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης και προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου.

Ο Κλέψας του κλέψαντος του Mario Monicelli κρύβει μικρούς θησαυρούς που αξίζει να αναζητηθούν. Ακολουθώντας τα χνάρια του γαλλικού Rififi ο σκηνοθέτης αντικαθιστά το ιδιαιτερο γαλλικό στυλ των ταινιών δράσης με την εξίσου ιδιαίτερη ιταλική ανατρεπτικότητα, αναζητώντας στο μύθο της τέλειας ληστείας τα υλικά για την ιλαρότερη κωμωδία του ιταλικού σινεμά.

Περισσότερο από μια ταινία απροόπτων το I soliti ignoti είναι μια ταινία προσώπων. Συγκεντρώνοντας μερικά από τα ηχηρότερα ονόματα του ιταλικού σινεμά της εποχής όπως ο Vittorio Gassman, o Marcello Mastroianni, o Renato Salvatori, o Toto και φυσικά η Claudia Cardinale, η ομάδα ήταν έτοιμη. Με ερμηνείες που κάλυπταν μια ευρεία γκάμα από το γραφικά κωμικό μέχρι το τραγικό η ταινία αφηγείται μια ιστορία στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν ακριβώς επειδή είναι «γραμμένη» στα ιταλικά.