Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 08:42

“Φρανκενστάιν Τζούνιορ” στη Λέσχη

Την ταινία του Μελ Μπρουκς «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 5 Ιουλίου…

«Ένας απόγονος του Δρος Φρανκενστάιν επιστρέφει στον προγονικό πύργο των Καρπαθίων, όπου ξαναρχίζει τα πειράματα του προπάππου του. Ευτυχώς όμως αυτή τη φορά οι επιπτώσεις είναι περισσότερο κωμικές παρά τρομακτικές. Η ταινία βασίζεται στους χαρακτήρες της νουβέλας τρόμου Φρανκενστάιν της Μαίρης Σέλεϊ, η οποία φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια από την πρώτη της έκδοση.

O σκηνοθέτης αρχικά απαίτησε 2,3 εκατομμύρια δολάρια από την Columbia Pictures, η οποία όμως είχε αντιρρήσεις για την ασπρόμαυρη φωτογραφία και κατέβασε τον προϋπολογισμό στα 1,7 εκ. δολάρια. Δυσαρεστημένος ο σκηνοθέτης πλησιάζει την 20th Century Fox η οποία λέει ναι σε όλα, κι έτσι, μέσα από ένα σπινθηροβόλο σενάριο που έγραψαν μαζί εκ νέου ο Μελ Μπρουκς και ο Τζιν Γουάιλντερ, δημιουργήθηκαν αξεπέραστοι κωμικοί χαρακτήρες και σκηνές ανθολογίας στο είδος της κωμωδίας, με εμπνευσμένες ατάκες, ξεκαρδιστικές ανατροπές και δηλητηριώδες χιούμορ.

Η ταινία δεν ξεχνάει στιγμή να αποτίει φόρο τιμής στις αρχικές ταινίες αλλά είναι τέτοια η επιτυχία της ασπρόμαυρης φωτογραφίας και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης που αποκτά ξεχωριστή οντότητα.

Τα γυρίσματα έγιναν στο ίδιο κάστρο που γυρίστηκε η πρώτη κλασική ταινία του James Whale το 1931 και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και ο ίδιος εργαστηριακός εξοπλισμός.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 2 Όσκαρ σεναρίου και ήχου αλλά και για τη Χρυσή Σφαίρα».


ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ - YOUNG FRANKENSTEIN

Comedy | 1974 | USA | 106΄

Σκηνοθεσία: Mel Brooks

Παίζουν: Gene Wilder, Madeline Kahn, Marty Feldman

21:30 | Καφέ Σινέ, Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18