Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 18:24

Τέχνη με φαντασία στο “Φεστιβάλ Μηδέν”

Περισσότερα από 170 έργα βιντεοτέχνης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει φέτος το κοινό του Video Art Φεστιβάλ Μηδέν. Οι προβολές, πρωινές και βραδινές, θα διεξαχθούν από 5 έως και 7 Ιουλίου στο Ιστορικό Κέντρο και την Παραλία της Καλαμάτας…

Το πρόγραμμα ανοίγει δυναμικά το βράδυ της Πέμπτης (5/7) στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας, στο Ιστορικό Κέντρο. Το επόμενο βράδυ μεταφέρεται στην Παραλία (Thalassa Lounge, 6/7) με προβολές μουσικών βίντεο δίπλα στο κύμα, σαν ένα εναλλακτικό μουσικό πάρτυ, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου (7/7) επιστρέφει στο Κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο Αναγνωσταρά, όπου ολοκληρώνει τις δράσεις του με προβολές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (Στοά Λόντου, Bandapart Recording Studio).

Oι πρωϊνές προβολές και τα αφιερώματα σε ξένα φεστιβάλ (Now & After/Ρωσία και Cairo Video Festival/Αίγυπτος) θα φιλοξενηθούν μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, την Παρασκευή και το Σάββατο (6-7/7). Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα λάβει επίσης χώρα, το πρωινό της Παρασκευής (6/7), μια ειδική παρουσίαση από την επιμελητική ομάδα του Μηδέν με προσκεκλημένους επιμελητές και θεωρητικούς της βιντεοτέχνης, μεταξύ των οποίων η ιστορικός τέχνης και new media art curator Άννα Χατζηγιαννάκη, με σημαντικό και πρωτοποριακό επιμελητικό έργο στους τομείς των νέων μέσων, του κυβερνοχώρου και της bio-art στην Ελλάδα, και η Marina Fomenko, καλλιτεχνική διευθύντρια και επιμελήτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης “Now & After”.

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν, όπως πάντα, ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: https://issuu.com/gioula/docs/program_video_art_miden_2018_gr