Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 09:47

“Ακροβατική ποίηση” στο στούντιο του Μεγάρου Χορού

“Ακροβατική ποίηση” στο στούντιο του Μεγάρου Χορού

Είναι το έργο του παρουσιάζεται Κυριακή και Δευτέρα στο στούντιο του Μεγάρου στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ένας σύγχρονος χορός που θυμίζει ακροβατικό τσίρκο και μια παράσταση εμπνευσμένη από τη σχέση γεγονότος και συναισθήματος…

«Τα δύο μέλη του θιάσου Circoncentrique, o Alessandro Maida [Αλεσσάντρο Μαΐντα] και ο Μaxime Pythoud [Μαξίμ Πυτού], φίλοι τόσο δεμένοι όσο η εισπνοή και η εκπνοή, καταδύονται στα βάθη της φιλίας τους με συνοδό τη μουσική της Lea Petra [Λέα Πέτρα].

Μια περιπέτεια που μας παρασύρει σε έναν ανεμοστρόβιλο ακροβατικής ποίησης μέσα από το ρυθμό της αναπνοής και τη δεξιοτεχνική ευκινησία των δύο περφόρμερ. Το διεθνώς βραβευμένο έργο, που περιοδεύει ανά τον κόσμο από το 2012, είναι εμπνευσμένο από τη σχέση γεγονότος και συναισθήματος και την επίδρασή τους στην αναπνοή. Τα σώματα των δύο ακροβατών γίνονται ο καμβάς για να αποτυπωθεί αυτό το τριώνυμο. Η αναπνοή είναι το συνδετικό νήμα με το κοινό, με το οποίο οι δύο ακροβάτες μοιράζονται τα συναισθήματα, τις εκπλήξεις και τους φόβους τους.

Με όχημα έναν μεταλλικό τροχό, μπάλες και μεγάλες σφαίρες, οι δύο περφόρμερ εκτελούν τολμηρές κινήσεις ισορροπίας υπενθυμίζοντάς μας ότι στην περιοχή του κινδύνου, τότε που είμαστε ευάλωτοι, μπορούμε να επανεκτιμήσουμε τα πράγματα με ειλικρίνεια, απλότητα και πραγματικά συναισθήματα».

Διάρκεια : 55΄

Σύλληψη-Ερμηνεία: Alessandro Maida, Maxime Pythoud

Πρωτότυπη μουσική: Lea Petra

Πιάνο: Isil Bengi

Παραγωγή-Επικοινωνία: Cécile Imbernon - La chouette diffusion

Παραστάσεις

Κυριακή 15 και Δευτέρα 16.07

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο |  15.07 | 20:00 και 16.07 | 21:00

Εισιτήρια

kalamatadancefestival.gr, tickets.public.gr, ticketservices.gr, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10.00 - 13.00, 18.30 - 21.00, τηλ. 27211 81030