Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 10:23

“Εγγονή ράφτη, ερωτευμένη με ναύτη…”

«On a tangent». Παράλληλη εκδήλωση του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία, ανοιχτή στο κοινό…

“Εγγονή ράφτη

ερωτευμένη με ναύτη

Εκρήξεις στην καρδιά

και το μυαλό της

όσο ανέμενε εκείνον

να γυρίσει στο πλευρό της

Έμενε να βλέπει

του ορίζοντα τα βάθη

μέχρι που η λεπτή γραμμή του έγινε κουβάρι, εχάθη

Από την πορεία της ξεστράτισε

έχασε το δρόμο και ξεμάκρυνε”

"H Liadain Herriott [Λίανταιν Χέρριοτ] ξεκίνησε την καριέρα της το 2002 ως χορεύτρια κλασικού μπαλέτου συνεργαζόμενη με το μπαλέτο Cannes Jeune. Τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης ερμηνείας στο Fringe του ∆ουβλίνου για το τελευταίο της σόλο Liminal. Το 2004, εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες, όπου στράφηκε στον σύγχρονο χορό, εμπνεόμενη από τους δασκάλους της και το καλλιτεχνικό περιβάλλον».

Έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης χορογράφους και θιάσους όπερας όπως και με τον σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ. ∆ημιουργεί αδιάκοπα από το 2009. Το πολυβραβευμένο έργο της επικεντρώνεται στη χρήση του σώματος ως όχημα για συναισθηματική έκφραση μέσω της αφηρημένης αφήγησης. Οι χορογραφίες της έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ στην Ινδία, την Ισπανία, τη Σκωτία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία, απ’ όπου και κατάγεται. Σήμερα ζει στο Βερολίνο, όπου παρακολουθεί ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τον τίτλο SoDA (Solo/Dance/Authorship) στο Πανεπιστήμιο Τεχνών".

Παράσταση
Τετάρτη 18.07
Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 19:00