Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 08:47

“Water” στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

“Water” στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Πρόκειται για τη σημερινή (Πέμπτη 19/7) παράλληλη εκδήλωση του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας…

«Το νερό είναι το αίμα της γης και κυλά μέσα στις φλέβες της. Αναβλύζει μέσα από το μέταλλο και την πέτρα και συγκεντρώνεται στα έμβια όντα».

Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Roser Tutusaus

O Ισραηλινός Tom Weksler [Τομ Βέκσλερ] είναι χορευτής και ακροβάτης. Η εκπαίδευσή του άρχισε σε μικρή ηλικία με παράλληλη εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες. Το 2009, αποφοίτησε από το Εργαστήριο Χορευτών και Χορογράφων της Χάιφα. Από το 2010 έως το 2014 συνεργάστηκε με την ομάδα χορού Inbal Pinto and Avshalom Pollak, με την οποία περιόδευσε σε πολλά θέατρα και διεθνή φεστιβάλ. Κατόπιν συνεργάστηκε με τους Rootlessroot (Jozef Frucek και Λίντα Καπετανέα) και την ομάδα Dot504 στο έργο Collective Loss of Memory, το οποίο περιοδεύει ακόμα ανά τον κόσμο, έχοντας λάβει διεθνείς διακρίσεις.

Από το 2017 ο Tom Weksler συνεργάζεται με την ομάδα των Guy Nader και Maria Campos με έδρα τη Βαρκελώνη. Ως δημιουργός, ο Tom Weksler δίνει προτεραιότητα στις αργές διαδικασίες και τις μακροχρόνιες συνεργασίες. Το 2013, δημιούργησε το Lobos σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες τσίρκου Yogi Dekel, Breno Caetano και Yuval Oz και τη στήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού του Ισραήλ. Το διάστημα 2014-17 συνεργάστηκε με τη χορεύτρια και χορογράφο από το Τόκιο Mayumu Minakawa, με την οποία δημιούργησαν τα ντουέτα SARU και Heder με την υποστήριξη του Κέντρου Χορογραφίας του Ωριγιάκ στη Γαλλία και του Κέντρου Χορού Machol Shalem στην Ιερουσαλήμ.

O Tom συνεχίζει να δημιουργεί με βάση το Movement Archery, την καλλιτεχνική του μεθοδολογία και φιλοσοφία με την οποία σχεδιάζει εργαστήρια, σεμινάρια και προγράμματα καλλιτεχνικής ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο».

Παράσταση

Πέμπτη 19.07

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 19:00

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ